8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Beweging voorop bij duurzame dagen Zuidplas

Afgelopen week hield de gemeente Zuidplas drie duurzame dagen in het nieuwe gemeentehuis. Zaterdag was de afsluitende dag en daarbij was bijvoorbeeld te zien hoe je door dansen stroom kan opwekken, iets waar burgemeester Weber, de kinderburgemeester en wethouder Verbeek het voorbeeld waren hoe het werkte.

Op de duurzame markt waren van allerlei duurzame artikelen te koop zoals bijvoorbeeld van de wereldwinkel uit Nieuwerkerk aan den IJssel en van de Vitaminefiets. Daarnaast was het mogelijk om kleding te ruilen. Diverse organisaties hadden op de duurzame markt ook informatiekramen waar een grote diversiteit was aan tips om te verduurzamen. Naast het bewegen met dansen om stroom op te wekken was er ook een fiets om plastic te vermalen en toonde de gemeente haar elektrische voertuig.

Organisaties hebben de afgelopen tijd mee gedaan aan verduurzaming en konden een prijs winnen. Een van de winnaars was de Vereniging Van Eigenaren van flat Eureka in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Tijdens de drie duurzame dagen zijn er ook diverse lezingen gehouden door deskundigen zoals bijvoorbeeld door Hoogheemraad Agnes van Zoelen van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Wie nog vragen had of in discussie wilde met de bestuurders kon zaterdag terecht bij de vragensessie aan wethouder Verbeek en burgemeester Weber.

Het optreden van het publiek met de trommelende vuilnismannen was erg geslaagd en spectaculair zoals in onderstaand filmpje. De gemeente kan terug kijken op drie geslaagde dagen.

Advertentie