8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Rentree Reco ZVH loopt anders door natte vloer, politiek stelt vragen

RECO ZVH hoopte op zaterdag 12 oktober een spannende rentree te maken in de landelijke top van het volleybal maar door een natte vloer haalde de wedstrijd het einde niet. De scheidsrechter en de jury vonden het onverantwoord om door te spelen.

Oude tijden leken te herleven, een propvol Swanla met circa 600 man publiek die de start van het seizoen wilde meemaken. Helaas gebeurde wat op 4 mei 1998 ook aan de orde was, door het vele publiek en de hoge vochtigheidsgraad in het gebouw werd de vloer nat en glad. Hierdoor werd de wedstrijd in de tweede set bij 5-9 gestaakt worden. Mogelijke oorzaak wordt de luchtbehandeling in de grote zaal genoemd.

De gemeente Zuidplas is eigenaar van de zaal, die ook al 15 centimeter te laag is waardoor ZVH dispensatie moest aanvragen. Eerder al sprak ZVH in bij een raadsvergadering over de mogelijke maatregelen voor de sportvisie om aandacht voor de problematiek te krijgen. Hierbij benadrukte de voorzitter van ZVH dit probleem.

VVD en CDA hebben voor de raadsvergadering van 15 oktober inmiddels mondelinge vragen ingediend en met oog op de volgende thuiswedstrijd van aankomende zaterdag wil men morgen ook antwoord krijgen op de onderstaande vragen. Ferry van Wijnen (VVD) liet weten : “het is natuurlijk enorm balen voor ZVH maar we moeten wel kijken wie er verantwoordelijk is. Als de gemeente dat is, hoop ik dat ze dan wel snel haar verantwoordelijkheid pakt“.

  1. Is het college bekend met deze problematiek?
  2. Wat is de rol/verantwoordelijkheid van de gemeente om ervoor te zorgen dat deze sporthal aan de geldende eisen voor topsport volleybal voldoet?
  3. Is het college bereid om samen met ZVH en Dorpshuis Swanla te zoeken naar een oplossing, zowel voor de korte als de lange termijn (betrek ook eventuele andere eisen aan een topsportlocatie bij deze verkenning)?
  4. Zo ja, wat gaat het college doen?
  5. Zit er in het lopende budget nog (financiële) ruimte om evt kosten die hiermee samen vallen te dekken?
  6. Is het college bereid dit in beeld te brengen en de raad actief te betrekken bij de scenario’s?
  7. Wat is voor de korte termijn de inzet van de gemeente (om de wedstrijden door te kunnen laten gaan?

Gouwe IJssel Nieuws had ook vragen gesteld aan de gemeente maar als de politiek soortgelijke vragen stelt gaat de politiek voor. Bij ZVH baalt men :” Wat een leuke volleybalavond zou moeten worden liep af met een kater” is terug te lezen in het persbericht. Foto ; André Dirks

Advertentie