8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

349 kinderen krijgen hulp van stichting Leergeld

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in de eerste 9 maanden van 2019 349 kinderen geholpen. Dat zijn er 20 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat de groei in het laatste kwartaal zal doorzetten. In Capelle heeft Leergeld 235 aanvragen toegekend. In Krimpen zijn dat er 56 en in Zuidplas 58.

In september heeft het CBS de armoede in kaart gebracht. De cijfers zijn voor de IJsselgemeenten schrikbarend. In Capelle leven 11,2% van de kinderen onder de armoedegrens. In Krimpen is dat percentage 6,4% en in Zuidplas 5,4%. Dat is in- en intriest. In absolute aantallen leven in deze drie gemeenten ongeveer 2300 kinderen in armoede.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen.

De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl

Advertentie