8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : NGV start nieuw seizoen, Groeneweg wint

Afgelopen weekend speelde de diverse clubs in onze regio hun wedstrijden, in dit artikel een samenvatting van de prestaties. Uw stukjes kunt u mailen naar sport@gouweijsselnieuws.nl

Voetbal : Groeneweg pakt eerste winst

In de derde klasse C was er het eerste puntverlies dit seizoen voor VV Nieuwerkerk. Op sportpark Dorrestein kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 tegen SSS uit Klaaswaal. In de vierde klasse C won Moerkapelle weer en heeft nu 9 punten 3 duels. Van Dam en en Sluiter tekenden voor de 0-2 in en tegen Ammerstol.

In de zondag tweede klasse D pakte Groeneweg uit Zevenhuizen de eerste overwinning. De mannen van René van Beek wonnen met maar liefst 0-6 in Bodegraven tegen ESTO met 2 goals van Eckhardt die nu op 290 goals komt. Hordijk, Karreman en 2x van Dieren maakte het zestal compleet.

Volleybal Dames

Afgelopen zaterdag nam VCN D1 het op tegen Dynamo D1 in de Oostgaarde. Het team kon deze week weer beschikken over Elles op de diagonaal die na een enkel blessure weer volledig terug is.

Dynamo begon de wedstrijd fel en liet van zich horen. Het ging gelijk op maar in de eerste set had Dynamo de boel beter op orde. De eerste set ging verloren met 25-22. De tweede set was een beetje rommelig maar VCN kwam beter in de wedstrijd. Het leek alsof de setwinst dan ook voor VCN zou zijn maar na wat foutjes en een spannend einde ging ook de tweede set naar Dynamo met 26-24.

Toen kwam het breekpunt in de wedstrijd. Met een aantal wissels kwam de vechtlust van VCN boven en het team ging hard werken voor ieder punt. De lange rally’s werden gewonnen en de controle die we de afgelopen wedstrijden hadden kwam terug. Dynamo werd stiller en kwam vooral passend onder druk te staan. De derde set werd gewonnen met 25-20. De vierde set verliep zonder problemen, met veel service druk ging ook deze set naar VCN met ruime cijfers: 25-14.

Tot aan de set wissel in de vijfde set was er voor VCN geen vuiltje aan de lucht, 8-1 gaf het scorebord weer. Echter was Dynamo het hier niet mee eens en ging voor de eindsprint. VCN stak hier een stokje voor en won ook de laatste (spannende) set met 18-16. Hiermee behaalde de dames de vierde winst van dit jaar en blijven zij aan kop in de topdivisie.

In de wedstrijd in Rijswijk kwamen de dames van Jumbo ZVH tegenover het tweede team van Inter Rijswijk te staan. Het incomplete team van trainer René van Essen wist met uiterste krachtinspanning deze wedstrijd via de setstanden 22-25, 25-16, 19-25, 25-22 en 11-15 met 3-2 te winnen

Taekwon-do : Leden behalen volgende graad 

Afgelopen zaterdag lieten de leden van Taekwon-Do club Jungshin Kwan hun vorderingen zien tijdens de examendag. Onder toeziend oog van het publiek demonstreerden zij, op onder andere de onderdelen stijlpatronen, sparren, zelfverdediging en breken, hun kunsten.Aan het eind van de dag konden de examinatoren bekend maken dat 28 leden hun volgende graad hebben behaald. Voor een aantal leden breekt een spannende periode aan. Over iets meer dan een maand zullen zij zich op het Nederlands Kampioenschap meten met de beste Taekwon-Doin van Nederland. Met de succeservaring van het afgelopen weekend in het achterhoofd kijkt de club met vertrouwen uit naar het evenement dat dit jaar op 17 november in Delft zal worden gehouden.

Zwemteam Barracuda pakt door!

De goede seizoenstart van het zwemteam van ZPV Barracuda lijkt geen eendaags vlieg te zijn. Afgelopen zaterdag  is de tweede ronde in de regionale zwemcompetitie gezwommen en ook nu werden weer zeer goede resultaten neergezet. De strijd om de eerste plaats met Nationale hoofdklasse ploeg ZVVS uit Vlaardingen is in volle gang! Het programma werd geopend met twee estafettes die met overmacht door de zwemmers van Barracuda werd gewonnen. Frederique Verkuyl, Thygo van de Peppel, Chen Xi van Vianen en Jinth Engelse wisten de concurrentie zelfs ruim 18 seconden voor te blijven op de 4 x 50 m wisselslag mix estafette.
Ook de estafette dames Marit Huisman, Anouchka Bos, Emma Verkuyl en Mila Oomens wisten de winst naar zich toe te trekken door nipt voor het team uit Vlaardingen aan te tikken.

Individueel was Chen Xi van Vianen de uitschieter bij de 100 m vrijeslag van. Met 1:05.44 ging hij van meet af aan op kop. Eerder wist hij al het 23 jarige clubrecord van Robert Leijsen uit de boeken te zwemmen en scherpte dat nu weer flink aan. Bij de minioren meisjes werden de nodige punten bijeen gebracht door Valerie Hesper en Grace Peter. Zowel op de 50 m vlinderslag als de 100 m vrijeslag behaalde ze respectievelijk de 2e en 3e plaats.

Turnen NGV springt succesvol het nieuw wedstrijdseizoen in

Het nieuwe wedstrijd seizoen voor de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) werd afgelopen zaterdag 12 oktober traditioneel geopend met de Groepsspringwedstrijd van het Rayon Lek & IJsel. In de Parkzoomhal werd dit evenement al weer voor de 15de keer de gehouden. Op de vier onderdelen; Minitrampoline, Langemat, Kast/plank en Kast/minitrampoline of Pegasus, streden 36 groepen uit 7 verenigingen om de hoogste podiumplaatsen in 10 verschillende categorieën. Dit aantal betekende wederom een groei ten opzichte van het vorige jaar, waaruit kan worden opgemaakt dat het spectaculaire onderdeel sprong aan populariteit wint onder de jeugd.  

Vanaf ’s ochtend 9:15 uur wisselden de 36 groepen elkaar in een rap tempo af op de verschillende onderdelen. Overal vlogen de turnsters en turners door de lucht. Een salto hier, een overslag of streksprong daar, iedereen deed zijn uiterste best om er met zijn groep een mooie show van te maken en hoge punten te scoren.NGV had maar liefst 11 groepen in de strijd met kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 16 jaar. In de categorie Dames Junioren D behaalden de groepen van Malou Vreeswijk twee maal een eerste plaats (op Lange mat en Kast/plank), twee tweede plaatsen op Minitrampoline en Pegasus en nog een derde plaats op Pegasus.

De groep onder leiding van Vera behaalde in dezelfde categorie een prachtige tweede plaats op het onderdeel Kast/plank. In de categorie Dames Jeugd D wist de groep van Malou nog eens twee maal de tweede plek te bemachtigen op de onderdelen Lange mat en Minitrampoline. Al met al was het weer een geslaagde opening van het nieuwe seizoen, wat een goed gevoel geeft voor de komende wedstrijden.

Kopfoto is gemaakt door Sylvester Lobé

Korfbal : Weer winst CKV Nieuwerkerk

Ook de vierde thuiswedstrijd van dit veldseizoen heeft Nieuwerkerk 1 in winst omgezet. De topper tegen de nummer 2, GKV uit Gorinchem, werd het 22-17 gewonnen na een 10-11 achterstand bij rust. In de eerste helft gingen de ploegen lang gelijk op. Om en om scorend was het verschil tussen beide teams tot aan 9-9 nooit groter dan 1 punt. In de slotfase van de eerste helft kwam GKV op 9-11, maar door een strafworp kon Nieuwerkerk gaan rusten met 10-11. Direct na rust maakte GKV 10-12, maar in het kwartier dat volgde, stelde Nieuwerkerk orde op zaken. De blauw zwarte formatie scoorde zeven goals op rij en besliste daarmee de wedstrijd. Pas op 17-12 wist GKV de korf weer te vinden. In de laatste tien minuten scoorden beide teams nog een aantal goals. Nieuwerkerk eindigde de wedstrijd bij een 22-17 stand en heeft na zes wedstrijden al 12 punten. Aanvallende uitblinkers bij de ploeg van Simons en Van Essen waren zaterdag Babette Blok (6 goals) en Jop Brouwer (5).

KAMPIOENEN

Na het kampioenschap van Nieuwerkerk F1 kon CKV Nieuwerkerk zaterdag 12 oktober nog eens acht jeugdkampioenen noteren. Zo werd de eerste helft van het veldseizoen afgesloten met negen kampioenen bij de jeugd.

Bij de F-teams werden de F2 en de F5 ook nog kampioen. De F2 wist vijf van
de zes wedstrijden te winnen in een zware poule en dus met 10 punten
kampioen. De F5 speelde zaterdag uit bij NIO Rotterdam E1 de
kampioenswedstrijd en deze wedstrijd werd met 1-7 gewonnen. Bij de E-teams van CKV lukte het de E10 om kampioen te worden door met 3-1 van NIO E2 te winnen. Alle wedstrijden gewonnen!

Voorbeeld van afbeelding

Ook Nieuwerkerk D1 werd weer kampioen. Na het succesjaar van afgelopen seizoen gaat de nieuwe D1 vrolijk door met het winnen van wedstrijden op het hoogste niveau. 12 punten uit zes duels! Bij de C-aspiranten twee kampioen. De C2, die dit jaar wedstrijdkorfbal speelt, pakte een knap kampioenschap in een zware poule. Een 2-7 zege op KCR was zaterdag voldoende voor de titel. Ook de C5 werd kampioen. Zij wonnen alle wedstrijden en sloten af met een 8-2 overwinning op Trekvogels C1.

De aspiranten van Nieuwerkerk B1 maakten het ook heel spannend. Er werd verloren met 13-12 in Dordrecht, maar op basis van het doelsaldo werd de B1 toch kampioen in de B1-klasse. Tot slot de junioren van Nieuwerkerk A4. Zij wonnen in Vlaardingen van Twist met 3-6 en pakten daardoor het kampioenschap in de A-najaarscompetitie.

CKV Nieuwerkerk is trots op al haar kampioenen! Zaterdagmiddag werden de negen teams gehuldigd tijdens een ware kampioenenparade. Onder toeziend oog van ruim 300 man publiek werden alle spelers door de speaker naar voren geroepen op de middenstip in de rust van de wedstrijd van Nieuwerkerk 1. Een mooie belevenis voor deze jeugdige kampioenen!

Advertentie