8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Gemeente Zuidplas doet alles om Swanla ‘droger’ te krijgen voor zaterdag (audio)

De gemeente Zuidplas probeert er alles aan te doen om de vochtproblemen de baas te zijn in de grote zaal van Swanla. Dat liet een balende sportwethouder Verbeek weten aan de gemeenteraad op 15 oktober na vragen van het CDA en de VVD .

Op zaterdag 12 oktober werd de rentree van ZVH op eredivisieniveau een kater omdat de wedstrijd gestaakt werd door een te natte vloer. Volgens hem is de gemeente maandag direct aan de slag gegaan met de beheerder van Swanla en ZVH. Hij noemde wat er gebeurd was “waardeloos en vervelend”.

Waardeloos en vervelend dat dit is gebeurd

Sportwethouder Verbeek

De gemeente heeft direct een condensatiedroger aangeschaft en de verwarming van de sporthal is hoger gezet. Swanla kon deze droger niet betalen en de gemeente heeft dit voor zijn rekening genomen. Van Wijnen beet de wethouder toe dat dit al eerder gemeld is door ZVH. Verbeek erkende dat en gaf aan dat de weersomstandigheden én 600 toeschouwers bij hebben gedragen aan het vochtprobleem.

Wethouder Verbeek (CDA, Sport)

Naast deze korte termijn oplossingen, waarmee de gemeente hoopt de zaal speelvaardig te krijgen voor zaterdag als ZVH weer thuis speelt, wordt er ook gekeken naar de lange termijn en dat wordt in de nieuwe sportvisie opgenomen. Verbeek hoopt deze in het eerste kwartaal met deze visie naar de raad te kunnen komen.

Wethouder Verbeek in de gemeenteraad

Foto boven : overleg tijdens de wedstrijd , foto Andr̩ Dirks РZVH

Advertentie