8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Nieuwerkerker Heesterbeek zet zich in om kinderen in Brazilië uit criminaliteit te houden

De stichting Power2Fly geeft kinderen in Brazilië een zinnige indeling van de vrije tijd in het plaatsje Florianópolis. Hiermee wordt voorkomen dat kinderen, die in Brazilië maar een halve dag naar school gaan, in aanraking komen met bijvoorbeeld criminelen.

Hans Heesterbeek uit Nieuwerkerk werkt vrijwillig mee aan dit project van ASAS en gaat binnenkort naar Brazilië om met de kinderen aan de slag te gaan en dat doet hij met zijn vrouw en met Liduine Madlener. Ze kijken erg uit om naar Florianópolis te gaan, een stad op een eiland met 300.000 inwoners.

Dit doen ze om ASAS, een lokale organisatie te steunen. Maar vanuit Nederland is er ook steun, op 29 oktober 2019 is er het ASAS Live event, Een uniek evenement waarbij de bezoekers via een live-verbinding ervaringen kunnen uitwisselen met de kinderen en medewerkers van ASAS in Brazilië.

Hans gaat met de kinderen aan de slag om op geleende mobieltjes filmpjes te maken die getoond worden tijdens het ASAS live event welke start om 19:30 uur en om 20:15 uur start de uitzending. Ruud van Os van RTV Rijnmond doet de presentatie in Nederland en daar is Liduine de anchor. Eric Botteghin (Feyenoord) en zijn vrouw, Melina zijn ook aanwezig als ambassadeurs van stichting.

Het doel van ASAS en Power2Fly is, de kinderen van de straat en uit de criminaliteit te houden. De verleiding is daar groot want de streek is arm ook al denkt, zelfs de bevolking uit de regio, dat het een rijke stad is. Daarom zijn er ook veel mensen naar de stad getrokken. Maar helaas is er niet voldoende werk voor ze. De armoede is er groot en de drugbendes ronselen kinderen en jongeren om voor hen als koerier of als dealer te werken.

Als er geen werk is geen vooruitzichten zijn en andere hebben wel te eten, nieuwe kleren, speelgoed en/of een auto en je ouders kunnen dat het betalen dan is de stap naar de criminaliteit zo gezet. Zeker als je na school zomaar doelloos rondhangt. Maatschappelijk werk en de lokale Politie zijn erg blij met dit project dat in ieder geval een aantal kinderen worden weerhouden in de criminaliteit terecht te komen.

Wie de actie wil steunen kan uiteraard naar het ASAS live event in Lommerijk, Straatweg 99, Rotterdam op 29 oktober of doneren via de website https://www.power2fly.nl/

In het onderstaande video rapportage is een interview met Hans Heesterbeek en Luduine Madlener te zien waarin ze vertellen over het werk van ASAS.

Advertentie