8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Geen treinverkeer in regio aankomend weekend, overwegen afgesloten

De NS heeft aankomend weekend werkzaamheden rond Gouda gepland en hierdoor zal de treinenloop behoorlijk verstoord worden. Tijdens de werkzaamheden wordt de spoorwegovergang aan de spoorweglaan in Moordrecht ook afgesloten worden. Al weken liggen er losse railsen gereed langs de spoorbaan om straks te worden vervangen.

Prorail geeft de adviezen wie vanaf Rotterdam Centraal of Den Haag Centraal naar Woerden of Utrecht Centraal moet reizen kan dat het beste via Leiden Centraal. Vanaf Rotterdam of Den Haag verder richting Amersfoort kan het beste via Schiphol Airport reizen.

Er rijden bussen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal en Woerden en tussen Alphen a/d Rijn en Gouda. Op Nieuwerkerk is het reizen via de NS bus mogelijk. Richting Den Haag en de metro in Rotterdam Nesselande rijdt overdag tevens Arriva bus 383 tussen 09:00 en 21:00 uur ieder uur vanaf Station Nieuwerkerk aan den IJssel. Op de R-NET lijn tussen Boskoop, Waddinxveen en Gouda worden ook stopbussen ingezet door werkzaamheden.

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag op zaterdag, volgens de NS routeplanner rijdt de laatste trein om 00:41 uur. Zaterdag en zondag is er geen treinverkeer mogelijk en de eerste trein zal maandag om 05;41 uur weer rijden. Het blijft bij werkzaamheden altijd goed om eerst de NS routeplanner te controleren.

De overwegen tussen Gouda en Nieuwerkerk zijn ook afgesloten, van zaterdag 26 oktober 01.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur zijn de overwegen aan de Spoorweglaan en 2e Tochtweg afgesloten wegens werkzaamheden. Ter plaatse zijn via borden de omleidingsroutes aangegeven

Advertentie