zaterdag 20 april 2024

Zuidplas Sportweekeinde : CKV foutloos naar de zaal

Afgelopen weekeinde speelde de diverse clubs in onze regio hun wedstrijden, in dit artikel een samenvatting van de prestaties. Uw stukjes kunt u mailen naar sport@gouweijsselnieuws.nl

Voetbal

In de zaterdag derde klasse C wist Nieuwerkerk zich weer op te richten en won op sportpark Dorrestein van VVOR uit Rotterdam met 3-0. Van der Burg tweemaal en Langerveld waren de doelpuntenmakers.

in de vierde klasse C bleef Moordrecht puntloos, de uitwedstrijd in en tegen Stolwijk ging met 5-0 verloren. In Boskoop moest Moerkapelle het hoofd buigen tegen koploper Floreant BGC met 3-1. Voor de Moerkapellenaren wist Sluiter aanvankelijk nog gelijk te maken maar uiteindelijk bleeft de winst bij Floreant.

In de zondag tweede klasse D speelde Groeneweg in Rotterdam Zuid tegen COAL maar kwam snel op een 3-0 achterstand. Zuierveld en wie anders dan Eckhardt scoorde nog wel maar de eindstand bleef op 3-2 steken.

Korfbal

De achtste veldwedstrijd van Nieuwerkerk 1 was een wedstrijd om snel te vergeten. Het waaide hard in Purmerend en de wedstrijd tussen BEP en Nieuwerkerk werd nooit sprankelend. Nieuwerkerk startte niet scherp en keek na twintig minuten tegen een 5-3 achterstand aan. Aan het einde van de eerste helft de eerste tekenen van herstel en een voorsprong van 6-8 in de rust door een goal in de slotseconde. Kort na rust was de wedstrijd beslist toen Nieuwerkerk even aanzette en een 6-12 voorsprong pakte (0-6 streak vanaf 6-6). Het laatste kwartier hadden beide teams beter op papier af kunnen doen. Het werd uiteindelijk 10-16 voor Nieuwerkerk en dat betekende de achtste overwinning op rij. Basisdebutant Melissa van der Velde kon tevreden zijn met twee treffers. Met een 100% score van 16 punten uit 8 duels gaat Nieuwerkerk zich nu opmaken voor de zaal.

Volleybal

zaterdag 26 oktober speelden de heren van RECO ZVH in Groningen tegen het team van SAMEN Lycurgus, de nummer één van de eredivisie en de belangrijkste titelkandidaat. In een voor Lycurgus soepel verlopen wedstrijd werd door hen een 3-0 overwinning, via de setstanden 25-13, 25-21 en 25-15 geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over de complete selectie en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Groningers zien, waarom zij titelkandidaat zijn. In korte tijd wisten zij met hun service de verdediging van RECO ZVH onder druk te zetten, waardoor de Zevenhuizense aanvallen geen kracht genoeg hadden. Daarnaast werd er ook nog wat onnodige fouten gemaakt, netfouten e.d. Hierdoor keek Zevenhuizen al snel tegen een 11-3 achterstand aan. Coach Kristian van der Wel probeerde door time-outs het score verloop te storen maar dat lukte niet. Ook de ingebrachte wissels Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Cain van Hal en Tom van Steenis bracht niet gewenste effect. In de eindfase kwam RECO ZVH wel beter in hun spel, maar Lycurgus was niet van de wijs te brengen en met 25-13 werd de set binnen gehaald. In de tweede set wisten de Zevenhuizense heren beter uit de startblokken te komen en konden zelfs een voorsprong nemen. Tot 19-18 hielden de beide teams elkaar in evenwicht en kon RECO ZVH goed partij geven. Hierna wist Lycurgus hun wapen de sterke service weer in te brengen en konden langzaam maar zeker uitlopen naar een 25-21 setwinst.

In de derde set gaf de routine van de Groningers de doorslag en kon RECO ZVH op alle fronten de baas zijn. Zowel aanvallend, blokkerend en serverend was Lycurgus niet te overtreffen in deze set. Wat coach Kristian van der Wel ook deed, dubbele wissels het hielp niet en met gemak werd deze set met 25-15 door Lycurgus gewonnen.

Voorbeeld van afbeelding
Foto : Nico Perdijk
Zwemsport

Met een totaal aantal deelnemers van 212 was de jaarlijkse IJsselcup een geslaagd evenement, met een groot aantal deelnemers uit onze zuster gemeente Buckenburg had het zelfs een internationale allure. Bij de senioren dames heeft Robin Pienaar alle drie de afstanden op haar naam geschreven, een mooie PR (onder de 28 seconden) op de 50 meter vrijeslag was de kers op de taart. Een tweede plek op hetzelfde podium voor Iris van Berkel maakte het succes compleet voor de dames.

Ook bij de meisjes was er succes, bij de meisjes 11, 12 en 14 jaar stapte respectievelijk Jinth Engelse, Mila Oomens en Marit Huisman op de hoogste podium. Zilver kwam op naam van Anouchka Bos en brons was er voor Iris Zweitzer Martines

Bij de jongens 11 jaar toonde Chen Xi van Vianen vormbehoud want hij zwom overtuigend met drie gewonnen afstanden naar het hoogste podium. Een verrassende eerste plek kwam op naam van Dennis Dumbraveanu bij de jongens 8 jaar. Zilver was er voor Thygo van de Peppel, Bas Bechtold en Martijn van Noort en brons voor Dylan Dortland en Joshua Agussalim.

kopfoto; Robin Pienaar en Iris van Berkel tijdens de ceremonie van de dames senioren.