8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Kans op overlast Schiphol door onderhoud aan de Kaagbaan

De kans op overlast van vliegtuigen van Schiphol is groot tussen zondagavond 27 oktober en zondag 15 december. Door onderhoud aan rijbaan A8 is een van de belangrijkste landingsbanen, de Kaagbaan niet of nauwelijks te gebruiken.

Het vliegverkeer is hierdoor aangewezen op de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan voor het starten en landen in en vanuit zuidelijke richting. Vliegverkeer uit het Zuiden komt vaak over de gemeente Zuidplas om via Gouda en Alphen de landing in te zetten.

Hierdoor is het ook mogelijk dat vliegverkeer van Rotterdam The Hague Airport eerder moet afwijken of lager moet vliegen en hierdoor ook overlast kan veroorzaken. Dit bleek te gebeuren bij eerdere keren dat de Kaagbaan gesloten was en vliegtuigen vanaf Rotterdam anders moesten vliegen van de verkeersleiding.

Luchthaven Schiphol laat weten op hun website “De taxibaan die in onderhoud is, rijbaan A8, is onderdeel van een dubbele rondweg voor vliegtuigen op Schiphol, vergelijkbaar met de ring A10 rond Amsterdam. Tijdens de periode van onderhoud is één van de rijbanen niet beschikbaar en moet het taxiënd verkeer allemaal over de andere rijbaan. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één van de drukste kruispunten op Schiphol. Het is hierdoor alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën“.

Overigens ervaren veel inwoners het niet als overlast als er een vliegtuig laag overkomt, dat bleek uit eerdere discussies op sociale media. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden aan rijbaan A8 kan men een mail sturen naar Info@mailbas.nl of bel naar 020-6015555.

Advertentie