8.5 C
New York
donderdag 28 mei 2020

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joël

Maurits Fondse bezingt zaterdag 9 november in Cultuurhuys De Kroon het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joël. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (Downeaster Alexea), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (The Entertainer).

Fondse belicht zijn bijzondere, haast filosofische teksten (Summer Highland falls), zijn liefde voor New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, zijn vaderschap en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (She’s Always a Woman). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Billy Joël één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Maurits Fondse is een veelzijdige pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backvocalist) voor Freek de Jonge en staat ook in de theaters. In 2018 was hij de pianist in de reprise van Dansen met de Vijand, waarvoor hij ook de muziek schreef. Hij verdiende daarmee vier nominaties voor de Musical Awards. Daarnaast speelde hij met Britta Maria en Oleg Fareev in de voorstelling Chansons van Schoonheid en Troost.

Ook lanceerde Maurits in het voorjaar van 2018 zijn eerste album Don’t marry a Musician. Maurits Fondse en zijn band trappen af om kwart over acht en de toegangsprijs is 17,50, inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn te bestellen op de site van de Kroon


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg