-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Publiekswandeling Bleiswijkse Zoom door Rotta

Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert op zaterdag 9 november opnieuw een prachtige wandeling voor iedereen. De Bleiswijkse Zoom, één van de oudste gebieden van het recreatieschap Rottemeren is ook het gebied waar het eerst de massale bomenkap (in verband met de essentaksterfte en achterstallig onderhoud)  heeft plaatsgevonden.

Toen hier rigoureus gekapt werd en er een actie-comité via allerlei wegen bezwaar aantekende heeft Staatsbosbeheer zijn kapbeleid mede hierdoor aangepast.

Dat de natuur sterk is en zich snel herstelt zal nu, ruim een jaar na de kap, door Rotta-gidsen uitgelegd worden. Op veel plekken zien we weer mooie stukjes natuur ontstaan en komen oorspronkelijke soorten bomen en struiken weer spontaan terug.

Onderweg lopen we zowel door de Bleiswijkse Zoom als langs de Rotte-oever en kunnen we nog steeds genieten van de herfstkleuren, de nog aanwezige paddenstoelen en de vele watervogels die in de gebieden bivakkeren.

Vertrek is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Zeeltje (en het Ezelsbruggetje). Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. Waterdicht schoeisel en een verrekijker kunnen handig zijn.

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg