8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

CDA raadslid de Ruiter wil veiligheidsbus én betere aanrijdtijden politie

Benno de Ruiter van het CDA pleit voor een veiligheidsbus omdat een politiebureau er op korte termijn niet lijkt te gaan komen in Zuidplas. Het CDA vindt het belangrijk dat inwoners van Zuidplas toch zoveel mogelijk verbonden blijven met de hulpverleners.

De komst van een zogenaamde veiligheidsbus, kan hier aan bijdragen‘, stelt Benno de Ruiter, fractielid CDA Zuidplas. ‘We hebben al jaren geld gereserveerd in de begroting voor de veiligheid. Dat bedrag kan mooi worden besteed aan deze bus die gebruikt kan worden door de politie maar ook door handhavers, brandweer of ambulancepersoneel.’

Het CDA denkt dat op locaties waar tijdelijk meer toezicht nodig is, de bus als werkplek zou kunnen functioneren. Op deze wijze sla je twee vliegen in één klap. De Ruiter ziet het als aanvulling op de spreekuren in de winkelcentra.

Veiligheid is een onderwerk dat inwoners bezig houdt, als ik op straat loop en inwoners spreek gaat het eigenlijk altijd wel over veiligheid” aldus de Ruiter.

Het raadslid van het CDA heeft ook vragen gesteld over de aanrijdtijden van de politie in de gemeente Zuidplas. Naast de Ruiter heeft ook Karreman (VVD) al meerdere malen vragen over gesteld. De landelijke norm is dat de politie met prio 1 ritten (spoedgevallen) 90 % van de meldingen binnen 15 minuten ter plaatste moet zijn.

Zuidplas heeft afgelopen vijf jaar de gestelde norm niet gehaald. In september 2019 was er een absoluut dieptepunt met slechts 58% van de ritten waar men binnen het kwartier was. In Waddinxveen waar wel een bureau staat haalde men de norm 5 van de 12 maanden. De Ruiter wil dat dit naar 95% gaan en heeft daarom ook vragen gesteld aan het college.

Advertentie