8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Zuidplas Sportweekeinde : ZVH slaat toe in Nijmegen, vv Nieuwerkerk op koers voor periodetitel

Afgelopen weekeinde speelde de diverse clubs in onze regio hun wedstrijden, in dit artikel een samenvatting van de prestaties. Uw stukjes kunt u mailen naar sport@gouweijsselnieuws.nl

Voetbal : vv Nieuwerkerk op koers periodetitel

In de Zaterdag derde klasse C heeft v.v. Nieuwerkerk dankzij treffers van Janssen en Da Cruz een belangrijke overwinning gepakt op IJsselmonde. Door deze overwinning kan Nieuwerkerk volgende week bij een overwinning de eerste periodetitel pakken. De Nieuwerkerkers spelen dan thuis de inhaalwedstrijd tegen IJVV de Zwervers.

In de zaterdag vierde klasse C gaat Moerkalle weer een stukje omhoog op de ranglijst door een overwinning op SPV’81 met 2-0. Het lukte het Moordrecht weer niet om de eerste punten te pakken. Het geplaagde team verloor in Gouda van GSV met 7-0 en blijft zonder overwinningen. Overigens krijgt Moordrecht wel de eerste punten omdat Ammerstol de gestaakte wedstrijd (2-1) niet wil uitspelen.

Op zondag had Groeneweg ook geen fijne dag in Gouda. Tegen ONA, waar het 2 jaar geleden kampioen werd, verloor de ploeg uit Zevenhuizen met 2-0. De ploeg staat nu in de middenmoot.

Korfbal : CKV verliest finale Verhage cup

DSC uit Eindhoven heeft beslag gelegd op de Verhage Cup 2019. De hoofdklasser van coach Patrick Bezemer versloeg Nieuwerkerk in de finale met 19-20 na een 7-10 voorsprong bij rust. Nieuwerkerk speelde vrijdagavond nog de pannen van het dak.
Zaterdag was het beduidend minder. Eigenlijk kwam de ploeg geen moment lekker in de wedstrijd. DSC speelde lekker fysiek en met een goed plan. Nieuwerkerk zette daar te weinig tegenover en maakte erg veel fouten. Een terechte nederlaag. Goed om een week voor de competitie even kennis te maken met het niveau van de Hoofdklasse. De finale is terug te zien op onderstaand filmpje.

Volleybal heren : ZVH wint 0-3 tegen VoCASA

Zaterdag 9 november gingen de heren van RECO ZVH met de bus naar Nijmegen toe om het op te nemen tegen VoCASA, het team dat met een gelijk aantal punten en een wedstrijd meer achter RECO ZVH staat. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht maar de Zevenhuizense heren blaakt van vertrouwen en wisten via de setstanden 21-25, 21-25 en 25-27 de wedstrijd met 3-0 winnen. Kopfoto en foto’s onder door Carla Perdijk

Volleybal vrouwen : Laudame Financials VCN neemt koppositie over in Topdivisie

Zaterdag 9 november stond een wedstrijd gepland, die zou bepalen wie op nummer 1 kwam te staan. Iets wat niet belangrijk is, als je hoort dat verenigingslid Melany Jansen plotseling is komen te overlijden. Ter nagedachtenis droegen wij deze wedstrijd rouwbanden & zullen wij volgend weekend thuis een minuut stil zijn. Van te voren kregen wij een kaart van IMS/Voltena, waarin hun medeleven werd getoond, dank hiervoor!
Toch moest om 19:00 een wedstrijd gespeeld worden. Iedereen wist wat hij/zij moest doen & dit werd in de kleedkamer nog even extra benadrukt. We waren gretig en er meer dan klaar voor. De eerste 2 sets liet dan ook zien waarom wij beide bovenaan staan & liepen gelijk op. Met setstanden van 22-25 & 23-25 bleek dat maar weer. Beide voor Laudame Financials VCN.
De 3e set hadden we twee keer de kans op matchpoint… Laten we het er maar op houden dat het sfeertje in Werkendam leuk genoeg was om nog een set te spelen. De setstand was hier 28-26 voor IMS/Voltena. In de 4e set lieten we dan ook gelijk zien dat we echt met 3 punten naar huis wilden gaan. Het was eindelijk een set waarin we een goede voorsprong wisten te bouwen, die we de hele set niet weg hebben gegeven. We eindigden deze set met 14-25.
Een heerlijke 1-3 overwinning voor Laudame Financials VCN. Met deze punten wisselen IMS/Voltena & Laudame Financials VCN van plek op de ranglijst. We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen… Maar toch voelt het prettig

De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Utrecht tegen de koploper in de derde divisie Scherp Volleybal USV Protos en startte sterk door de eerste set te winnen, daarna liet USV zien waarom zij bovenaan staan. Via de setstanden 21-25, 26-24, 25-21 en 25-23 was de wedstrijd 3-1 voor Protos.

Zwemsport: Minioren van Barracuda zwemmen regionale club meet

Dit weekend is de Regionale Minioren Clubmeet gezwommen in Gouda. In deze Regionale wedstrijd voor clubteams zwemmen de allerjongste Barracuda’s in teamverband tegen andere verenigingen uit de Regio. Deze middag was Chen Xi van Vianen met een gouden en twee zilveren medailles degene die de meeste punten verzamelde voor de vereniging. Ook bij de estafettes werd met twee keer een tweede plek veel punten verzameld. Ook Twan de Jong liet van zich spreken met een derde plek op de 50 meter vrijeslag. De grootste verbetering staat op naam van Daan Borst, op de 100 meter wisselslag noteerde die een mooie 1:31,41. In het tussenklassement staat Barracuda nu op de zesde plaats.

Voorbeeld van afbeelding

De grotere zwemmers waren in Papendrecht, deze limit wedstrijd is om je eigen tijden aan te scherpen voor een eventuele deelname aan het NK. Met wederom vier clubrecords drukte Anouchka Bos haar stempel op de schoolslag, ook Marit Huisman verbeterde meerdere clubrecords bij de vlinder- en vrijeslag. Emma Verkuijl was degene met de lange adem, op de 400 meter wisselslag verbeterde zij het clubrecord. Grootste verbetering bij deze wedstrijd komt op naam van Joshua Agussalim, op zijn favoriete vlinderslag tikte hij op de 200 meter aan na 2:49,25

Zitvolleybal

afgelopen zaterdag stond voor de zitvolleyballers van ZVH de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Belfeld wachtte regerend kampioen BVC Holyoke.

Gelegenheidscoach Jaap Mensink kon beschikken over Tom Poortman, Merijn Bruijne, Julian Perdijk, Karen Knip, Daan van Egmond, Thomas de Vries en nog niet helemaal fitte Robert-Jelle Breunesse. Met de laatstgenoemde op de bank werd er begonnen aan de eerste set. Voor ZVH was het pas de tweede wedstrijd in de competitie. Waar vorige week tegen Apollo de onwennigheid duidelijk naar voren kwam, bleek het team uit Zevenhuizen hier flinke stappen in te hebben gemaakt. Holyoke nam een voorsprongetje door een sterke serviceserie van Loek Hendrix, maar bij 13-13 had ZVH de zaakjes weer prima voor elkaar. Met Lisanne Hendrix en Hessel Haga aan service had ZVH flinke moeite om tot scoren te komen. Via een time-out bij 19-15 ging de eerste set met 25-17 naar de Limburgers.

ZVH zag lichtpuntjes in het vertoonde spel en begon vol goede moed aan de tweede set. Er werd brutaal een 5-2 voorsprong gepakt dankzij goede aanvallen van Daan van Egmond en scherpte aan het net van Tom Poortman. Holyoke kwam weer langszij en tot 16-16 ging het spel gelijk op. De ploeg uit Zevenhuizen kreeg in de slotfase van de set weer moeite met de service van Lisanne Hendrix en bracht Robert-Jelle Breunesse op 22-19 in het veld voor Daan van Egmond om de rotatie door te komen. Met goed verdedigend spel van vooral Julian Perdijk kwam ZVH nog tot 23-21 terug maar de set ging uiteindelijk met 25-21 naar Holyoke.

Aan het begin van de derde set begon Thomas de Vries aan een mooie serviceserie. Bij 3-8 en na een time-out wist Holyoke pas weer grip op het spel te krijgen. ZVH bleef echter aan de goede kant van de score. Dat was vooral te danken aan de goed scorende Karen Knip en Merijn Bruijne. Pas bij 10-16 begon Holyoke terug te komen. Aan de hand van Björn Moris en Dominik Albrecht werd de voorsprong van ZVH verkleind via 16-18 tot 21-22. Bij deze stand vroeg coach Jaap Mensink een time-out aan. ZVH wist de voorsprong niet vast te houden tegen het ervaren team in het oranje en de derde set zou met 25-23 ook in Limburg blijven.

De vierde set begon ZVH wederom scherp en pakte een 6-9 voorsprong. Via een time-out bij 11-9 wist de aanvoerder van het Nederlands zitvolleybalteam, Loek Hendrix, de score eigenhandig op 12-9 te zetten. ZVH kwam nog wel terug tot 13-13 maar kreeg geen grip op de harde aanvallen van Holyoke. Na een time-out bij 18-13 werden er weer een paar puntjes gepakt maar het verschil was te groot. Robert-Jelle Breunesse wist nog een aantal goede blokkeringen te maken maar met 25-16 werd het 4-0 voor de gastheren. Toch kan ZVH erg tevreden zijn met het vertoonde spel. Er is getoond dat het team binnen een week tijd grote stappen heeft gezet.

Jeu de Boules

Het was het alweer de 5 e dag van de NPC nog twee wedstrijden te gaan voor de ¨winterstop¨ de hal is volledig gevuld, drie teams van JBC Nieuwerkerk en een team van Nederlek.
JBC Nieuwerkerk 1 : Het eerste team reisde af naar Den Haag om daar tegen DGW te proberen om hun positie als laatste in de poule wat bij te stellen. Het begon goed na de eerste ronde stonden zij met 2-1 voor, deze voorsprong wisten ze de tweede ronde ook te behouden en sloten deze af met 3-2, nog 1 ronde te gaan om in ieder geval een gelijk spel te behalen, maar het team liet zich niet kennen en sloot af met een 5-3 winst.
JBC Nieuwerkerk 2 : Het tweede team ontmoette thuis de gasten uit Maassluis Allez Tirer. Na een moeizame start wist het team toch deze af te sluiten met een 2-1 voorsprong. Ook zij wisten de tweede ronde deze voorsprongte behoudenen ook zij wisten na de derde ronde met 5-3 af te sluiten. Hiermee behouden ze hun koppositie in dezelfde poule als het eerste en hebben ze een kleine voorsprong opgebouwd t.o.v. de nummer twee Petangske uit Bergen op Zoom.
JBC Nieuwerkerk 3 : Zij ontvingen L Esprit uit Schiedam en wisten na een zeer moedige strijdeen 4-4 gelijk spel af te dwingen.
JBC Nieuwerkerk 4 : Dit team reisde af naar Folatre uit Pijnacker en ook zij wisten een keurig gelijk spel mee naar huis te nemen.
JBC Nieuwerkerk 5 : Zij ontvingen Les Francophiles uit Ommoord en wisten na een zeer zware strijd toch met winst af te sluiten 5-3. Een keurige prestatie voor alle teams van JBC. De volgende ronde staat voor 30 november op de rol, het tweede team ontmoet dan de nummer drie van de poule Folatre uit Pijnacker.