BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
maandag 10 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Burgemeester Weber praat met kinderen over mediawijsheid

Burgemeester Weber is op 11 november in gesprek gegaan met de kinderen van groep 8 in de bibliotheek in de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Dit was in het kader van de Week van de Mediawijsheid 2019 met als thema “Sta je aan of sta je uit?

Burgemeester Weber begon met een toneelstukje waarbij de burgervader voor niemand bereikbaar was omdat hij te druk met zijn mobiel bezig was waarop hij aan het kijken was. Daarna mochten de kinderen een vragen vuur openen, alle kinderen hadden een vraag voor Weber opgeschreven.

Daar kwam bijvoorbeeld de vraag of de burgemeester wel eens een bekeuring heeft gehad voor het in de auto naar de mobiel keek. Uiteraard had de burgemeester dat nooit gedaan. Wel had hij een paar tips voor het gebruik van social media voor de kinderen zoals het nooit een berichtje op social media te plaatsen als je boos bent. Daar kan je spijt van krijgen en anderen kunnen er misbruik van maken door het bijvoorbeeld te delen. 

Elja Franken van de bibliotheek de Groene Venen gaf ook de tip dat de kinderen niet overal hetzelfde wachtwoord moeten gebruiken en vroeg ze aan de kinderen of ze het leuk vinden als hun ouders met foto´s van hun deelde op sociale media.

Het is de Week van de Mediawijsheid! Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor kritisch, leerzaam en vooral positief mediagebruik. Deze campagneweek wordt elk jaar georganiseerd en is met name zichtbaar in basisscholen en lokale bibliotheken. Een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid is de serious game MediaMasters.. TV persoonlijkheid Jan Slagter is ambassadeur van de week van de media wijsheid.

Volg het laatste nieuws

2,287FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg