BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Peuteropvang Het Gruttonest opent dependance in Ixieje in Moordrecht

Op 1 november opende IJsselkids de nieuwe dependance van Peuteropvang Het Gruttonest in Moordrecht. In het gebouw van openbare basisschool IXIEJE, zodat kinderen alle jaren in een vertrouwde omgeving aan hun ontwikkeling werken.

Het Gruttonest is geen nieuwe naam in Moordrecht. Aan de Prinses Beatrixlaan zit al veel langer een kinderdagverblijf, peuter- en buitenschoolse opvang met dezelfde naam. “De BSO werkte al veel samen met basisschool IXIEJE”, vertelt Odette Kraaikamp, locatiemanager bij IJsselkids. “Toen er in hun gebouw ruimte kwam voor peuteropvang waren we dan ook een logische partner voor de school. En wij vonden dit ook een goede kans. Het is voor jonge kinderen heel prettig om lange tijd dezelfde omgeving te hebben. Nu kunnen ze zich als peuter op de opvang en daarna als kind op de basisschool jarenlang in dezelfde omgeving ontwikkelen.”

Zelfgemaakt

Op 1 november ging de dependance officieel open. Ouders kregen te zien wat de school en peuteropvang wel en niet met elkaar delen. “We mogen de zandbak buiten en de gymzaal van de school gebruiken”, zegt Odette. “In het lokaal zelf past alles helemaal bij de wensen van onze pedagogisch medewerkers en de favoriete activiteiten van de peuters. Onze ervaren medewerkers hebben het nieuwe lokaal ingericht op basis van hun jarenlange ervaring. Daarbij is er bewust gekeken wat kinderen nodig hebben om zich binnen een prettige omgeving optimaal te kunnen ontwikkelen. We werken graag met zelfgemaakte levensechte materialen, zodat kinderen dat herkennen wanneer ze er mee spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld gehaakte muffins waar je bijna direct trek van krijgt!

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg