BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
maandag 10 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Oud Nieuwerkerk Stephan van Erp geeft lezing in de bibliotheek

Stephan van Erp (Schrijver) Sinds 2014 heeft de oud-inwoner van Nieuwerkerk a/d IJssel het schrijversvirus te pakken. De aanleiding is een bijzondere ervaring op zijn vakantie in Normandië. In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘Retour Baxley’.

Deze roman is gebaseerd op het leven van een jonge soldaat uit Georgia. Het boek eindigde in de top-100 van belangrijkste boeken. Een tweede roman volgde in 2017: De Belofte. Een jonge vrouw wordt vermist na een avond stappen. Ze wordt nooit meer gevonden. Jaren later zet een kleindochter de zoektocht naar haar vermiste tante voort. Lukt het haar om een nieuw spoor te vinden?

De nieuwste roman van Stephan van Erp heet ‘Peelpijn’ (2019) en is een historische roman over een arm gezin op het platteland in de Brabantse Peel. Het boek is gebaseerd op waargebeurde verhalen in zijn familie. Momenteel legt hij de laatste hand aan een grappig boekje over zijn grote liefde Feyenoord. Onder de titel ‘Feyenoorder ben je niet voor je lol’ en beschrijft Stephan zijn leven met Feyenoord en de vele frustraties en hoongelach die daarbij horen. Stephan van Erp volgde een opleiding aan de schrijversvakschool. Hij heeft van 1996 tot 2000 gewoond in Nieuwerkerk a/d IJssel. Nu woont hij in het Brabantse Asten.

26 november komt hij naar de Bibliotheek vertellen over zijn boek. Tevens is het mogelijk om deze boeken te kopen en een gesigneerd exemplaar mee te nemen.

Datum: 26 november 2019
Tijd: 19.30u inloop.
Start: 20.00u
Locatie: De Bibliotheek de Groene Venen, de Batavier, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk aan.den ijssel.
Kosten: gratis entree

Volg het laatste nieuws

2,287FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg