BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
donderdag 13 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Hoofdweg tussen Capelle en Britse Zoom dicht op 14,15, 18 en 19 november

Voor de werkzaamheden aan de Hoofdweg is op donderdag 14, vrijdag 15, maandag 18 en dinsdag 19 november de weg tussen Capelle aan den IJssel (Akeleibaan) en Nieuwerkerk (Britse Zoom) afgesloten.

De wegafsluiting is nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren en aansluitend asfalt en belijning aan te brengen op één rijbaan. Door de werkzaamheden per rijbaan uit te voeren, blijft verkeer in één richting mogelijk

Op 28 en 29 november zal dit deel van de weg ook afgesloten zijn voor het verkeer vanuit Capelle. De gemeente Rotterdam geeft de volgende adviezen voor het verkeer :

  • Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.
  • Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.
  • Verkeer vanuit Nesselande/Laan van Avant-Garde volgt een omleiding. Er zijn werkzaamheden vanaf de inrit bij Hornbach tot aan de rotonde met de Hoofdweg. Verkeer vanuit Nesselande volgt omleiding ‘P’. Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel kan wel de wijk Nesselande inrijden via de rotonde Laan van Avant-Garde/Hoofdweg.
  • Fietsers en voetgangers langs de Hoofdweg kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder.
  • De fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de rotonde bij Laan van Avant-Garde en tussen het Weidezoompad en het Warmoezenierspad zijn niet beschikbaar tijdens de asfaltwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers volgen de gele omleidingsborden en steken over ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom. Hier staan ook verkeersregelaars.
  • Bestemmingsverkeer: bewoners en bedrijven langs de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen. Hiermee is het voor de verkeersregelaars zichtbaar dat zij een bestemming hebben in het werkgebied. Zij kunnen hun bestemming bereiken door met het verkeer mee te rijden en afhankelijk van hun bestemming af te slaan bij de Akeleibaan of Britse Zoom.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg