8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Massale zoektocht naar Boef in de Wijk in Moordrecht (VIDEO)

Op woensdagavond 13 november waren meer dan 50 kinderen actief op zoek naar boeven in de wijk in Moordrecht. Dit spel was georganiseerd door de buurtapp in Moordrecht in samenwerking met de politie, handhaving van de gemeente Zuidplas en vrijwillige boeven van de MBO Albeda.

Terwijl Eelco Slingerland namens de buurtapp de regels uitlegt, toetst Cees Bos de eerste opdracht binnen : “signalement: jongeman in spijkerbroek, rode trui en op sportschoenen” die gezien is op de Oranjelaan. De ouders moeten alle zeilen bijzetten om de kinderen bij te houden, die boef zal en moet worden gevangen.

Na diverse zoektochten en wat tips wordt op de Prins Bernhard de boef in de kraag gevat. Terwijl de boef wordt afgevoerd volgt al snel de volgende melding, er is ingebroken bij VV Moordrecht. Het signalement is een jonge dame, lichte huidskleur. Sportschoenen en in trainingspak. Als een gek gaan de ruim vijftig kinderen die kant op. Deze boef probeert te ontsnappen in de Staatsliedenbuurt maar wordt uiteindelijk ook door de kinderen gevangen.

Ondertussen wordt er vlakbij ingebroken door een stel. Dat is natuurlijk niet slim want bij de Rank wordt het boevenstel in de kraag gegrepen. Bij de Schoolbrug is dan al weer een verdachte situatie en gaan de boevenvangers ook hier achteraan. Wederom gaat het om een stel en de man merkt hoe moeilijk het wegkomen is als een tiental kinderen aan je arm gaat hangen.

Nu alle boeven gevangen zijn door de kinderen gaat de meute terug naar de Smidse. De beste boevenvangers krijgen van de wijkagent een oorkonde en een taart met als extra verrassing; ze mogen een dag mee met de handhavers van de gemeente Zuidplas. Na de foto’s blijken de kinderen erg moe van de boevenjacht en slapen ze waarschijnlijk heel goed! De vrijwilligers van de buurtapp, de ‘boefjes’ van MBO Albeda, de politie en handhaving van Zuidplas kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Meer foto’s in dit fotoalbum

Advertentie