8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Van Drenth (NEZ) wil af van kale vlakte Raadhuisplein

Gemeenteraadslid Paul van Drenth van Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) wil dat er meer gedaan gaat worden met het Raadhuisplein. De lokale politicus strijdt al jaren voor een leuker plein en noemt het huidige plein dan ook een hondenkerkhof.

Van Drenth heeft zijn mening destijds als GBN raadslid in Nieuwerkerk aan den IJssel al laten horen en nog steeds wil hij dat er bijvoorbeeld een boom komt in het midden en bijvoorbeeld aantrekkelijker wordt om er even te zitten.

Hij is niet van mening dat de auto’s dan niet meer mogen parkeren op het plein : “Het is zeker niet mijn bedoeling dat de auto’s van het plein af moeten” laat hij weten. “Maar als de drukte weg is ligt er een berg stenen waar niets mee gebeurd, een saaie kale vlakte van steen. Ik wil, en ik denk met mij vele Nieuwerkerkers het plein een pimp geven”.

Van Drenth denkt dat het allemaal niet veel zal gaan kosten en daarom was hij nogal geirriteerd tijdens de begrotingsbehandeling toen men vroeg voor een financiele onderbouwing terwijl een motie van de VVD voor een parkeeronderzoek bij het station zo zonder enige financiele onderbouwing werd toegezegd.

De Nieuwerkerker is van mening dat het gemeentehuis nu mooi is en opgeleverd is dat men ook de buitenruimte had mee moeten nemen. Het opknappen moet volgens hem in overleg gaan met de inwoners maar ook met de gebruikers zoals de markt, stichting evenement, de winkeliersvereniging en de kermis.

Jaarlijks zijn er een aantal evenementen op het plein waarbij er niet geparkeerd kan worden. Uit een parkeeronderzoek dat eerder werd uitgevoerd bleek dat de piek op vrijdag en zaterdagmiddag is. Dan is er soms tekort aan parkeerplaatsen. De stallingsgarage bij de Reigerhof mag, omdat het niet voldoet aan de regels, niet gebruikt worden als openbare parkeerplaats. Hieronder het gehele interview met Paul van Drenth

Een ander punt wat van Drenth tijdens de begrotingsbehandeling heeft aangehaald was de traagheid voor het afhandeling van meldingen. Van Drenth is van mening dat dit vaak te lang duurt en laat zien dat een melding van april nu nog steeds niet is opgelost. Bij de voetgangersoversteekplaats aan het Raadhuisplein is er wel verlichting nu boven geplaatst maar die werkt nog steeds niet. Hierdoor is vanuit de Doortocht de oversteek relatief in het donker.

Advertentie