8.5 C
New York
donderdag 1 oktober 2020

Eigenaar fleurigste tuin van Nieuwerkerk wordt 100 jaar

Wie regelmatig door Dorrestein fietst zal vast het wel eens zijn opgevallen, de enorme bloembakken met veel kleuren bloemen en dat het liefst het hele jaar door. De eigenaar van de bloemenparel, de heer Mast, is 100 geworden en daarom kwam burgemeester Weber op bezoek.

De heer Mast krijgt vaak uitgebloeide planten uit de kas en die kweekt hij op tot weer bloeiende planten. Ondanks een rollator heeft hij er nog altijd veel plezier in en daardoor is hij vaak buiten. Tijdens het bezoek van burgemeester Weber grapte hij ook, ik zit niet achter maar voor de geraniums. De heer Mast straalt als hij vertelt over zijn bloementuin.

Tuin van de heer Mast vol met bloemen

Volgens Mast is het een geschenk dat hij inmiddels de leeftijd van 100 heeft gehaald maar hij leeft ook een gezond leven. Hij heeft nooit alcohol gedronken, nooit gerookt maar zit wel elke dag 15 minuten op de hometrainer. Daarnaast is regelmaat een stabiele factor voor hem, elke dag op dezelfde tijd eten en drinken. Aanstaande zaterdag wordt zijn 100ste verjaardag gevierd met een feest voor de familie en kennissen.

De burgemeester beloofde hem volgend jaar zeker weer te komen. Volgens Weber valt het hem op dat er veel mensen 60 of 65 jaar getrouwd zijn in Zuidplas en hij heeft ook meerdere 100-plussers al in de agenda staan. De burgemeester overhandigde tijdens het verjaardagsbezoek naast de felicitaties ook een boek over de Hollandsche IJssel.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
537VolgersVolg