8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Eerste lintje burgemeester Weber voor brandweerman Swart uit Moordrecht

Na een dag met Sinterklaas welkom heten mocht de burgemeester op zaterdag 23 november namens de koning Brandweerman Marco Swart ridderen in de kazerne van Moordrecht. Voor burgemeester Weber was het de eerste officiële koninklijke onderscheiding die hij in Zuidplas mocht geven.

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer van Moordrecht, werd Swart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne aan de Ambachtweg in Moordrecht waar de burgemeester op bezoek was.

Burgemeester Weber haalde tijdens zijn toespraak een paar mooie anekdotes aan die hij gekregen had van diverse mensen en bleek de heer Swart met schapen te kunnen praten volgens zijn collega’s. ‘Denk je aan Marco, dan denk je aan humor stond dikgedrukt in de informatie die ik heb laten inwinnen‘ vertelde de burgemeester tijdens zijn speech.

Maar burgemeester Weber benadrukte dat het niet alleen humor is als het over Swart gaat maar dat hij een goede vriend is voor het team en dat hij als brandweerman altijd zijn werk serieus neemt. Weber had van het team de volgende typering gekregen ” “Als de pieper gaat, is Marco 100% serieus en geconcentreerd tijdens de inzet. Hij overweegt zijn beslissingen als Bevelvoerder en laat zich niet zo maar van de wijs brengen” aldus de burgervader.

Als de pieper gaat, is Marco 100% serieus en geconcentreerd tijdens de inzet

Burgemeester Weber over brandmeester Swart

De heer Swart is al meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer. Op 1 oktober 1998 werd hij bij de brandweerkazerne van Moordrecht aangesteld als aspirant-manschap. Tijdens zijn carrière heeft de decorandus diverse opleidingen en scholingen gevolgd. Dat leverde hem de volgende functies en titels op: bevelvoerder, manschap, chauffeur TS, duiker, brandweerduiker, gaspakdrager, chauffeur HV2, chauffeur WO, chauffeur HA, chauffeur PM, chauffeur AL, bijrijder AL, chauffeur HV1, assistent duikploeg. De huidige rang van de heer Swart is ‘brandmeester’.

In een brief van de directeur van de veiligheidsregio Hollands Midden, de heer Zuidijk, stonden diverse complimenten en de burgemeester las uit deze brief voor : ” Niet alleen vanuit zijn functies, maar ook als sociaal persoon, levert hij een grote bijdrage aan de saamhorigheid van de kazerne Moordrecht”.

De burgemeester sprak over het korps Moordrecht waarderende woorden namens het gemeentebestuur :” Dat de gemeente Zuidplas op dit gebied uitstekend presteert, is mede afhankelijk van uw inspanningen. Het mag duidelijk zijn, uw waarde voor onze samenleving wordt alleen maar groter

Foto credits : Eddy van het brandweerkorps Moordrecht via communicatie Gemeente Zuidplas


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg