BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
donderdag 13 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Sinterklaas feestelijk ontvangen in de Zuidplas dorpen

Op zaterdag 23 november zijn Sinterklaas en zijn pieten veilig aangekomen in de dorpen van de gemeente Zuidplas. Burgemeester Weber en kinderburgemeester Zwarteveld hebben de goedheiligman en zijn gevolg overal ontvangen al ging dat soms met enige verrassingen gepaard.

Moerkapelle

Traditiegetrouw komt Sint eerst aan in Moerkapelle. Hier stonden al veel kinderen klaar om de Sint welkom te heten op de Dorpsstraat naast de kerk. Sint kwam zelf op Ozosnel naar het dorp. (Foto&video : Jacolien Rog)

Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk aan den IJssel was burgemeester Weber erg in de stress: de kinderburgemeester zou hem leren hoe het moest maar die was hij ergens kwijt geraakt. De bruggenmeester van de gemeente Zuidplas had ondertussen gezorgd dat de boot wel langs de afgesloten Françoisbrug kon. In een heel druk Oude Dorp kwamen de boten op tijd aan en daar was gelukkig voor burgemeester Weber ook weer de kinderburgemeester. Na de aankomst ging Sint naar winkelcentrum Dorrestein en naar de Reigerhof. (meer foto’s in dit album)

Zevenhuizen

In Zevenhuizen kwam de Sint en zijn gevolg aan bij de Ringvaart en daarna stapte hij op Ozosnel om via de Hotel Vosbrug naar de Dorpsstraat te komen. Daar stonden al veel kinderen te wachten en men zong Sinterklaas uit volle borst toe. Na de aankomst konden de kinderen in Zevenhuizen genieten van een toneelstuk in Swanla. (foto’s : Jolanda Bakker) Meer foto’s staan in het album van Jolanda Bakker

Moordrecht

Het was een lange dag voor de Sint en zoals altijd is het al donker bij de aankomst in Moordrecht. Maar dat mocht te pret niet drukken, de pieten hadden een rad van avontuur en enkele pieten kwamen uit een kooi via een hijskraan naar het feest. Sinterklaas moest zich af en toe staande houden met al die feestende pieten maar hij én alle kinderen genoten weer. (Foto’s & video: Eelco Slingerland)

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg