8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

Gewonde na valpartij op ijsbaan Oosteinde in Moordrecht

Op de vroege morgen van zaterdag 30 november is een scooterrijder gewond geraakt door een valpartij op het Oosteinde tussen de Oostpolderweg en de Tulpstraat in Moordrecht.

Door de nachtvorst in combinatie met rijp is de weg spekglad kwam de onfortuinlijke scooterrijder ten val en nam een tegemoetkomende fietser mee. Beiden werden nagekeken in de ambulance en de scooterrijder is meegenomen naar het ziekenhuis.

De weg was veranderd in een grote ijsbaan en was hiermee onbegaanbaar geworden. Terwijl onze fotograaf daar stond en aankomende fietsers kon waarschuwen vielen meerdere mensen zoals een onfortuinlijke groep wielrenners. (tekst gaat verder onder de foto’s)

De gemeente is na meerdere meldingen ter plaatse gekomen maar de strooiwagen bleek defect. De medewerker van de gemeente heeft met de hand het stuk weg gestrooid. Op Twitter had de gemeente gemeld dat door rijp en opvriezen er op plekken gladheid kon zijn zoals op bruggen, viaducten en koude plekken. Dit stuk was niet gestrooid maar kan voortaan meegenomen worden op de lijst van koude plekken.

Het Oosteinde is vaker toneel van gladheid en valpartijen geweest. Delen van het fietspad krijgen door de hoogte van de dijk overdag geen zonlicht waardoor het langer langs het fietspad koud blijft en langer glad blijft dan op andere plekken in de omgeving.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg