8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Eiersmijters weer actief in Moordrecht

Meerdere inwoners van Moordrecht werden zaterdagavond opgeschrikt door grote knallen tegen de ramen van hun woningen. Bij nadere inspectie bleken hun huizen te zijn bekogeld met flinke hoeveelheden eieren, met een enorme troep aan de gevels als gevolg.

Nietsvermoedende bewoners van meerdere straten in Moordrecht kregen zaterdagavond 30 november de schrik van hun leven, toen hun woningen onverwachts hard met eieren werden bekogeld. Sommige gevels werden door meerdere eieren tegelijk getroffen, met een enorme smurrie op de ramen als gevolg. Onder andere aan de Twijnen werden meerdere bewoners het slachtoffer van de inmiddels beruchte ‘Moordrechtse eiersmijters’.

De eiervandalen zijn al langere tijd actief in het dorp, gedurende hun tochten door het dorp worden altijd meerdere wijken van het hele dorp aangedaan. Hierbij worden vooral woningen bekogeld van huizen waar het licht brand,  maar de gordijnen gesloten zijn, vermoedelijk om herkenning door de bewoners te voorkomen, maar ook om extra schrik aan te jagen bij nietsvermoedende thuisblijvers.

De politie is gisteravond gewaarschuwd door geschrokken en verontwaardigde bewoners en is bezig met onderzoek naar deze inmiddels langlopende eiersmijt-kwestie. De politie geeft aan, dat als de bewuste smijters weer gesignaleerd worden, er direct contact opgenomen mag worden met de meldkamer, aangezien het hier om langdurige vernielingen gaat die men graag een halt wil toeroepen.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg