BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Ierse Folk en Zevenhuizense Shanty in Swanla

Vrijdag 29 november was er weer een goed bezochte muziekavond in het Dorpshuis in Zevenhuizen. De beroemde Ierse Folkgroep The Fureys bezorgde het aanwezige publiek een prachtige avond met hun muziek.

Ter gelegenheid van het komend 25-jarig bestaan van Shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen, bracht dit koor in het voorprogramma enkele nummers ten gehore. Hiermee raakte het aanwezige publiek al aardig in de stemming.

Daarna was het de beurt van de Fureys. De groep bestaat al sind 1978 en er speelden muzikanten mee van het eerste uur. Ook het aanwezige publiek bestond grotendeels uit “oudere jongeren”.

De band bracht een gevarieerd programma. Rustige en wat wildere nummers wisselden elkaar af en werden aan elkaar gepraat door het vertellen van reisverhalen, anekdotes en grappen. Het publiek genoot volop en nam actief deel door het meezingen en klappen bij diverse nummers.

Na de pauze nog enkele nummers van de Fureys en toen werd het Shantykoor weer uitgenodigd op het podium. Samen brachten ze nog enkele nummers ten gehore. Bijzonder was het verhaal van de Fureys dat ze eens werden uitgenodigd door Father Abraham om eens te komen luisteren naar zijn hit Het Kleine Café.

Het lied werd vertaald in het Engels en opgenomen in hun repertoire. Een vreemde gewaarwording om dit nummer in het Engels, en met een zwaar Iers accent, te horen. Het publiek vond het prachtig. Swanla kan weer terugkijken op een geslaagde avond.

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg