BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Midwinterfeest en SantaRun op zaterdag 21 december

Op zaterdag 21december zal er weer een groots Midwinterfeest worden georganiseerd op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het grote succes van vorig jaar, waar over de gehele dag ongeveer 1200 mensen het evenement bezochten, kon de organisatie van dit grootse evenement er niet onderuit om weer een sfeervol evenement neer te zetten voor de inwoners uit de Zuidplas

Nieuw dit jaar is, dat Winkelcentrum Reigerhof zich heeft aangesloten bij het Midwinterfeest en dat betekent dat vele kerstkramen zowel binnen als buiten op het plein voor de Reigerhof zullen zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Samen met de vrijwilligers van Stichting Evenement en Sportstichting Zuidplas beloofd het een groots spektakel te worden tussen 13:00 en 19:00 uur.

Kerstwensen voor Meander

In de grote verwarmde tent zijn de vrijwilligers van de Blokkies-Club aanwezig waar kinderen kerstknutsels kunnen gaan maken. Ook kunnen kinderen met kerstkaarten aan de slag.

De bedoeling is dat er een kerstwens op komt te staan die bedoeld is voor de ouderen die wonen in het wooncomplex Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op 2e kerstdag zullen de kerstman en kerstvrouw daar diverse ouderen gaan bezoeken en deze kerstkaarten uitdelen met wat lekkers, gesponsord door diverse lokale ondernemers.

De blikvanger op het plein zal naast de grote kerstboom ook weer een kunstijsbaan zijn waar men gratis op kan schaatsen. Schaatsen zijn gratis te leen. Met optredens van de dansgroepen van Fabia Dance Center en eXplosiondance en muziek van DJ Rednas wordt het feest compleet.

SantaRun

Het Midwinterfeest is trots dat naast het neerzetten van wederom een winters festijn ook de jaarlijkse Santarun, georganiseerd door Rotary Zuidplas, vanaf het feestterrein zal starten. Vele honderden kersmannen en vrouwen zullen dwars door ons dorp gaan wandelen/rennen. Inschrijven kan op deze website van de Rotary.

Santarun 2017 met start op het Raadhuisplein

De opbrengst van deze actie zal, in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundationten ten goede komen aan het projekt Fiets Veilig in Zuidplas, voor alle basisschool kinderen van groep 3 en 4 in de Zuidplas. Om 18:00 uur wordt de avond afgesloten met een geweldige grootse Kerst-lasershow door RDV-Laserevent die het gehele Raadhuisplein tot op grote hoogte in spectaculaire kleuren zal verlichten.

Zie hier ons fotoalbum van 2018 door Rob Belterman

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg