8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Na ruim 7 maanden is oversteek Raadhuisplein weer verlicht

Tijdens de behandeling van de Integrale Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) vroeg raadslid Paul van Drenth van Nieuw Elan Zuidplas(NEZ) aandacht voor een openstaande melding uit april. Dit was een voorbeeld van de vele klachten in Zuidplas over de openbare verlichting.

Van Drenth maakte zich zorgen over de oversteek bij de Doortocht op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel welke in de avond niet verlicht was door een defecte lamp. Overdag zijn hier al vaker ongelukken gebeurd en het is pas nog heringericht door de gemeente Zuidplas.

Maar wat van Drenth vooral stak is dat de gevaarlijke situatie aan bleef houden ondanks dat hij als inwoner het gemeld had. Maar een dag voor Sinterklaas stond er ineens een voertuig van Citytec en ondanks wat heen en weer lopen, foto’s maken en moeilijk kijken werd het licht gemaakt.

Paul van Drenth liet aan Gouwe IJssel Nieuws weten ; ‘Het heeft, na melding aan de Gemeente, bijna 7,5 maand geduurd totdat men het licht zag. Ik zie het niet als een surprise, maar ben wel blij dat het nu geregeld is’.

Advertentie