BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Tentoonstelling ‘Moordrechtse Indiëgangers, om niet te vergeten’ zaterdag open

De oudheidkamer van de Historische Vereniging Moordrecht “Het Weeshuis” is zaterdag 14 december a.s. weer open. Sinds enkele weken is er de tentoonstelling “Moordrechtse Indiëgangers, om niet te vergeten” te zien. 

Naast de vele foto’s in  fotoboeken, documenten en oorkonden zijn er ook souvenirs te zien die de Indiëgangers mee naar huis hadden genomen.  Bijzonder is ook het geluidsfragment dat te horen is. Bij gebrek aan goede telefoonlijnen was het namelijk gebruikelijk om boodschappen van de thuisblijvende familie op te nemen en te persen op speelplaatjes (singeltjes) en te sturen naar het front. Zo konden de Indiegangers aldaar met een platenspeler de boodschappen van hun familieleden afspelen. 

De touwbaander is overigens  ook aanwezig, dus er kan weer een (spring)touwtje gedraaid worden onder zijn leiding. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur in de Oudheidkamer Het Weeshuis, Westeinde 1, ingang achterom te Moordrecht.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg