BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Voormalig tijdelijk gemeentehuis ‘De Saffier’ nu in de verhuur als appartementen

Het voormalige kantoorgebouw en gemeentehuis ‘De Saffier’ aan de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel is de afgelopen maanden verbouwd naar een appartementencomplex. Er zijn 67 appartementen in het complex gerealiseerd en deze zijn nu in de verhuur gegaan.

Er zijn 5 studio’s en 62 appartementen gemaakt van het voormalige gemeentekantoor door een ontwikkelaar. Die zegt op zijn website dat de oplevering, onder voorbehoud, per 1 februari is. De woningen zijn met 1 slaapkamer, gestoffeerd en voorzien van inbouwkeuken.

De huurprijzen zijn variërend van € 540,- tot € 770,- exclusief nutsvoorzieningen. De grootte is variërend van 22 m2 tot 60 m2 per woning. De doelgroep zijn vooral starters die op dit moment al heel moeilijk aan een woning kunnen komen in Zuidplas. Wie wil parkeren kan op het terrein een parkeerplaats huren.

Het gebouw is ooit door in gebruik genomen als kantoor voor een reisorganisatie. Toen de gemeente Zuidplas ontstond in 2010 was het oude gemeentehuis te klein en werden diverse afdelingen zoals ruimte, financiën en openbare ruimte in dit pand gehuisvest. Tijdens de sloop en nieuwbouw van het gemeentehuis, was de hele ambtelijke organisatie in het gebouw gepropt. Uiteindelijk heeft het college van B&W toestemming gegeven om de bestemming van kantoor naar wonen over te zetten.

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg