BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Zonnebloem Nieuwerkerk maakt kerststukjes met vrijwilligers

Op woensdag, 11 december verzamelden zich om tien uur zo’n dertig deelnemers bij de recreatiezaal van verzorgingscentrum Dianthus die zich opgegeven hadden voor wat nu al weer een beetje een traditie is geworden: het maken van kerststukjes met vrijwilligers van de Zonnebloem uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

De zaal was al een beetje in kerstsfeer gebracht door een kerstboom en diverse kerstversierselen. De activiteit ‘kerststukjes maken’ is dit keer mede mogelijk gemaakt door de winkels: Bloemenzee, Blokker en Zeeman uit de Reigerhof. Zij hebben hiervoor flink wat materiaal hadden gegeven.

Nadat vrijwilligers koffie met iets lekkers aan de gasten hadden uitgedeeld, werd uitgelegd wat de bedoeling was. Iedereen had een zelf meegebrachte schaal of kom bij zich, waarin zij een stuk oase kregen.

Daarna werd onder leiding van onze vrijwilliger Marianne Bakker stap voor stap het kerststukje opgebouwd. Diverse soorten kerstgroen werden eerst uitgedeeld door de vrijwilligers, daarna volgde diverse kerstversieringen waaronder dennen- en sparrenappels, takken met besjes. Het geheel werd afgemaakt met orchideebloemen en een streng lichtjes.

De kerststukjes die zo geproduceerd waren zagen er zeer professioneel uit en zouden zo uit een bloemenwinkel kunnen komen. De vrijwilligers maakten zelf ook enkele mooie stukken, die zoals gewoonlijk achterbleven in de recreatiezaal. Hiermee zegt de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem dank aan Dianthus door belangeloos voor het ter beschikking stellen van de recreatiezaal.

Een deel van de vrijwilligers brachten de gasten met hun kerststukje weer veilig terug naar huis. Andere vrijwilligers brachten de recreatiezaal weer op orde brachten door de vloer aan te vegen en de tafels weer recht te zetten. Om twaalf uur stond alles weer op zijn plek, met op ieder tafeltje een kerststukje.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg