8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Burgemeester Weber is voor de kerst een Zuidplassenaar! (+video)

Burgemeester Weber en zijn vrouw hebben zich op vrijdag 20 december ingeschreven in de gemeente Zuidplas als inwoner. Hiermee heeft de burgemeester voldaan aan de wettelijke eis dat een burgemeester zich binnen een jaar vestigt in de gemeente.

De burgemeester neemt intrek in de gemeentelijke ambtswoning aan de Rijskade in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze woning moest opgeknapt worden, tot grote verbazing van vorige bewoner Gert-Jan Kats en de burgemeester moest ook nog zijn oude woning in Den Haag verkocht hebben.

Deze ambtswoning is in 2010 in opdracht van de gemeenteraad gebouwd en ligt tegen Hitland aan. Burgemeester Weber is overigens al maanden bezig met zijn inburgering in de gemeente. Op heel veel momenten is hij graag aanwezig en met diverse organisaties en partijen laat hij zich graag de weg wijzen in de gemeente Zuidplas.

Maar sinds zijn beëdiging is de burgervader ook vaak bij de lang getrouwde stellen en de 100+ jarigen om ze te feliciteren. De grote vuurdoop zal zijn met de oud en nieuwsviering in Zuidplas die vorig jaar met name in Moerkapelle rumoerig is verlopen. Hier is nu echter weer een feest dus is het te hopen voor Weber dat hij een rustig debuut krijgt.

Advertentie