8.5 C
New York
maandag 6 juli 2020

Koningsspil krijgt geen ontsluiting op de Middelweg

De Koningsspil in de wijk Jonge Veenen in Moerkapelle krijgt geen ontsluiting op de Middelweg maar kan het verkeer afhandelen. Dat is te lezen in de antwoorden welke gemeenteraadslid Peter Molenaar (ChristenUnie/SGP) kreeg op zijn schriftelijke vragen.

Molenaar maakte zich druk over het verkeer dat nu op één manier de wijk uit kan. In eerdere plannen was de middelweg nog getekend als een tweede ontsluiting maar daar ziet het college van B&W af, zij hebben deze bevoegdheid.  Molenaar heeft een gesprek gehad met de directeuren van de Rehoboth en de Keijzerschool en zijn er zorgen over een tweetal zaken

  • De (on)veiligheid door de huidige drukte tijdens haal- en brengtijden van de schoolkinderen, die onveilige verkeerssituaties veroorzaken en irritaties opleveren. De huidige infrastructuur is niet optimaal om de dagelijkse piekbelasting op te vangen.
  • De beperkte parkeercapaciteit op de parkeerplaats bij de Brede School en het voetbalcomplex die de hierboven problematiek versterkt.

De gemeente stelt echter in antwoorden “de Koningsspil en de Zuidplasstraat gedimensioneerd zijn om de wijk te ontsluiten. De Middelweg en de Julianastraat zijn dat niet en daarom voor die functie niet geschikt. In de ontwerpoverwegingen zijn het vigerend bestemmingsplan en het verkeerscirculatieplan betrokken. In het vervolg van het ontwerpproces zal de inbreng van de inloopavond worden meegenomen. Het huidige gebruik van de Koningsspil zal daarbij onderwerp van onderzoek zijn”  

De wens van Molenaar voor een zebrapad kan niet rekenen op steun. In de antwoorden is terug te lezen: ‘De weg ter plekke is ingericht conform regelgeving en het landelijk beleid Duurzaam Veilig. Een zebrapad past niet in die inrichting’

Het raadslid blijft vooral de definitieve planvorming in de gaten houden en gaf de volgende reactie aan Gouwe IJssel Nieuws als reactie op de antwoorden ;” Twee zaken zijn bij de nieuwbouwwijk Jonge Veenen fase 3 in Moerkapelle voor ChristenUnie/SGP van belang: capaciteit van de Koningsspil en de verkeersveiligheid op en rond de scholen. Er wordt door het college nu anders naar de ontsluiting gekeken dan in het verleden en het waarom hiervan is ons nog niet duidelijk. Wij verwachten van het college dat deze beide belangrijke punten goed worden (her)overwogen bij de uiteindelijke definitieve besluitvorming eerste helft 2020. Zelf zal ChristenUnie/SGP de capaciteit van de Koningsspil en de verkeersveiligheid op en rond de scholen blijven monitoren”.

Eerder interview over de Koningsspil

Volg het laatste nieuws

2,271FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg