8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Peuters Gruttonest beoordelen beelden in Moordrechtse beeldentuin

In deze drukke kerstperiode zoeken de peuters van Het Gruttonest wat rust door een cultureel momentje in te lasten. Naast Het Gruttonest in het park is namelijk tegenwoordig een beeldentuin te vinden!

Tijdens een wandeling hebben we deze beelden eens goed van dichtbij bekeken. We hebben ons de vragen gesteld; “Wat is het? Wat denk je dat het moet voorstellen? Waar is het van gemaakt? Vind je het mooi? Of vind je het juist niet mooi?” Over de 2 nieuwe beelden zijn ze het unaniem eens; MOOI! Maar het middelste beeld, tevens het oudste beeld, zijn de meningen verdeeld.

Ze meenden er een gezicht in te zien, met een gekke neus en een grote mond! Aïden en Kate waren heel duidelijk in hun mening; Niet Mooi! Maar Stijn keek er nog eens naar en zei toen: “Ik vind het wel mooi hoor.” We hebben de groep verdeeld en er gelijk een kleine ‘rekenles’ tussen door gegooid; 3 kinderen vinden het niet mooi en 6 kinderen vinden het wél mooi!

Van ons mogen er nog wel meer beelden bij. Zelf hebben we de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan het thema kunst en hadden we zelfs een inzamelactie voor een echt bronzen beeld in de tuin. Helaas hebben we het bedrag niet gehaald..Tenzij iemand zich nu geroepen voelt om zich als sponsor aan te melden!

Want kunst is belangrijk! Zelfs bij (hele) jonge kinderen. Je ziet dat zich erdoor aangetrokken voelen, ze willen het aanraken en hebben er nu al echt een mening over.

Advertentie