8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Bewoners van de Iep beide kerstdagen zonder verwarming door lekkage

Bewoners van de Iep zitten beiden kerstdagen al een dag zonder verwarming omdat de verwarmingsbuis compleet verroest is en een grote lekkage in de centrale hal heeft veroorzaakt.. Vanaf de ochtend op eerste kerstdag viel de verwarming uit van de 72 appartementen in het complex.

Vestia voelt zich niet verantwoordelijk als verhuurder en is van mening dat de aannemer van de verwarming actie moet ondernemen. Dat krijgen de bewoners te horen als ze contact opnemen met de verhuurder. Op de vraag of er extra maatregelen kunnen worden genomen zoals bijvoorbeeld tijdelijke kacheltjes reageert Vestia negatief, daar vindt men het niet te koud voor.

Ondertussen is de aannemer druk bezig om de schade te herstellen maar een verwarmingsbuis is er zo slecht aan toe dat er twee grote gaten in zaten en op tweede kerstdag is men met man en macht bezig om de pijp te vervangen. Op foto’s is duidelijk te zien dat de pijp geheel doorgeroest is, iets wat aantoont dat er geen onderhoud is geweest.

Of de bewoners nog verwarming gaan krijgen op tweede kerstdag is niet duidelijk. Eerder al hadden bewoners van de Ing. Leemanstraat al ellende na het vervangen van verwarmingsketels in de flat. Bewoners daar hebben met Vestia nog steeds strijd over de enorme hoge kosten en over ander achterstallig onderhoud.

Alleen minimaal onderhoud

Vestia pleegt alleen het meest noodzakelijke onderhoud aan haar woningen in Nieuwerkerk aan den IJssel. De woningcorporatie wil de woningen verkopen maar dat is nog steeds niet gelukt tot grote zorg van wethouder Hordijk. Nu al is er in veel complexen sprake van achterstallig onderhoud en dat maakt het minder interessant voor toekomstige kopers.

De gemeente Zuidplas is een van de maatwerkgemeenten waar Vestia wil vertrekken. Ondanks diverse adviezen, gesprekken bij het ministerie van BZK en met Tweede Kamerleden is de situatie nog steeds zorgelijk te noemen.

waterschade in de centrale hal door lekkage

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg