8.5 C
New York
donderdag 16 mei 2024

Alleen nog maar papieren plan voor vervallen boerderij bij Gouwe Park

Bij het Weegje staat aan de Noordringdijk een vervallen boerderij die al jaren leeg staat nabij het Gouwe Park. Deze bouwval staat inmiddels op instorten en is met hekken afgezet De ruïne staat op het gebied van de gemeente Zuidplas.

Navraag over de toekomst van dit pand heeft Gouwe IJssel Nieuws navraag gegaan en er is een vooroverleg voor een mogelijk plan geweest bij de gemeente. “Voor het perceel aan de Noord Ringdijk heeft de gemeente eerder dit jaar een verzoek om vooroverleg behandeld. Dit verzoek richt zich op de realisatie van een 2-onder-1-kap woning, passend binnen het bestemmingsplan. Een definitieve aanvraag voor dit plan is nog niet ingediend” laat de woordvoerder van de gemeente Zuidplas weten

Uit beantwoording van de vraag of er iets gedaan is op handhaving is de woordvoerder duidelijk : “Er lopen geen handhavingszaken ten aanzien van dit perceel“. Met het ontbreken van een definitief plan en van het uitblijven van handhaving zal het desolate aanblik van de vervallen boerderij langs de N207 voorlopig nog blijven.

Vervallen boerderij langs de Noord Ringdijk bij het Gouwe Park
Advertentie