8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Jaarwisseling in Hollands Midden is druk, maar relatief ontspannen verlopen.

De jaarwisseling in de Veiligheidsregio Hollands Midden is druk, maar relatief ontspannen verlopen. Dat laat de veiligheidsregio weten in een nieuwsbericht. In Zuidplas keek men vooral uit naar Moerkapelle waar vorig jaar de ME ingezet moest worden maar dat was dit jaar niet nodig. In Waddinxveen is een agent gewond geraakt bij een achtervolging te voet.

Dit jaar hebben zich geen grote of bijzondere incidenten voorgedaan in Hollands Midden voor de brandweer. Wel is de brandweer een aantal keren gealarmeerd voor gebouw- en voertuigbranden. In alle gevallen had de brandweer de situatie snel onder controle. Volgens de politie is aantal incidenten,welke op het gebied van de handhaving van de openbare orde ligt, iets hoger dan vorig jaar, maar er zijn geen grootschalige ordeverstoringen of bijzondere incidenten geweest. Later deze dag komen de exacte cijfers.

In Waddinxveen raakte een agent licht gewond. Hij liep af op een groep jongeren die stond op het Raadhuisplein. De groep jongeren rende weg, waarop de agent de achtervolging inzette. Daarbij kreeg de agent een duw waardoor hij ten val kwam. Hij is behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen.

In Nieuwerkerk aan den IJssel was een tafel in de brand gevlogen door onbekende oorzaak in de Saffier, het voormalig gemeentekantoor aan de Kleinpolderlaan waar binnenkort appartementen te huur zijn. De brandweer had de brand snel onder controle waardoor de schade klein bleef. In Moordrecht werden twee bushokjes opgeblazen met vuurwerk, in Nieuwerkerk sneuvelde brievenbussen bij de flat Dorrestein.

Brand van een tafel werd op tijd geblust in de Saffier

De gemeente Zuidplas maakt later bekend hoeveel schade er is aan de openbare ruimte, hiervoor wordt eerst een schouw gemaakt door de gemeente. Bij de vorige oud en nieuw viering was de schade 5.000 euro, een laagte record. Schade aan eigendommen van derden zoals brievenbussen van flats zijn hier niet inbegrepen. In Moerkapelle was het een groot feest waarover later nog een sfeerverslag zal komen, net als over het vuurwerk in de diverse dorpen.

Opgeblazen brievenbussen Dorrestein
Advertentie