8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Moerkapelle kijkt terug op geslaagd oud en nieuwfeest

In Moerkapelle is afgelopen maanden hard gewerkt aan een goed feest tijdens de jaarwisseling en daarin is de organisatie zeker in geslaagd. Het was weer een ouderwets gezellig feest voor jong en voor oud in het dorp.

In het dorp wil niemand terugdenken aan de vorige jaarwisseling, daar is in de politiek en de media veel over gesproken en heeft niet bijgedragen aan een positief imago voor het dorp. Een journalist van het AD noemde Moerkapelle op oudejaarsavond Moerkapelle het Duindorp van het Groene Hart. Een uitspraak die door geen één Moerkapellenaar onderschreven zal worden.

Daarom moest het weer ouderwets gezellig worden en de groep die eerder was gestopt uit onvrede met de gemeente Zuidplas pakten het onder leiding van Jeroen Buitenhek en Joost van Stuijvenberg de taken weer op om er een feest van te maken.

Wel waren er veiligheidsmaatregelen zoals geen vuurwerk en eigen flessen mee naar het plein bij dorpshuis Op Moer. Handhaving van de gemeente was hier streng in maar optreden was niet nodig. Hoe later het werd, hoe meer mensen naar het plein bij Op Moer kwamen waar jong en oud samenstromen.

Op het plein was een zandplaat neergelegd en hierop stond een stalen bak voor het vreugdevuur. Op het plein werd de drank geschonken vanaf de mobiele tap van het Wapen van Moerkapelle. Om 12 uur werd er een vuurwerkshow afgestoken door de jongeren en hierna werd het vreugdevuur ontstoken.

De avond verliep zonder wanklank, zonder incidenten en met veel plezier voor jong en oud. Burgemeester Weber kwam ook poolshoogte nemen en was op Twitter tevreden. Om half 4 was het plein weer schoon en leeg. Moerkapelle kan terugkijken op een mooie avond waarbij de traditie hersteld is.

Advertentie