8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Schade in Zuidplas door zwaar vuurwerk, wachtruimte station opgeblazen

Zwaar vuurwerk heeft veel schade veroorzaakt in dorpen van Zuidplas. Veelal was er sprake van opzettelijk vandalisme waarbij het verder ging dan een rotje in een prullenbak. De aankomende dagen zal de gemeente een schouw maken om tot een exact schadebedrag te komen voor de openbare ruimte. Hierboven op komt de schade aan eigendommen van bedrijven en particulieren.

Moordrecht

In Moordrecht werd voor de jaarwisseling al twee bushokjes opgeblazen bij het Land voor Water bij Moerdregt. Hierbij werden door de kracht van de explosie alle ramen eruit geblazen. De enige ruit die er in bleef zitten werd daarna vernield door er een fiets door heen te gooien. Een bewoonster van de staatsliedenbuurt heeft door vuurwerk schade aan de voorruit opgelopen die vervangen moet worden.

Station Nieuwerkerk aan den IJssel

De brandweer van Nieuwerkerk werd om 02:58 uur opgeroepen voor een brand op het station. Daar aangekomen bleek dat een vuurwerkbom alle ruiten van de wachtruimte had laten barsten. De vertrekstaat was uit de lijst geblazen en de verlichtingsarmaturen zijn van het plafond af. Door de klap zal ProRail onderzoek moeten doen aan de constructie of deze ook schade heeft opgelopen.

Andere schade Nieuwerkerk

In de wijk Dorrestein zijn de bewoners opgeschrikt door vuurwerkschade. Zowel bij de flat van winkelcentrum Dorrestein als van de aanleunwoningen BachState zijn de brievenbussen opgeblazen door vuurwerk

In het Groene Hart Park moesten diverse prullenbakken er aan geloven en een lantarenpaal is geknakt na een explosie van vuurwerk.. Een glasbak aan de Schoolstraat heeft ook schade door vuurwerk.

In het Essepark was veel vuurwerk afgestoken en de resten waren nog goed zichtbaar. Hier was een kolk van het riool opgeblazen iets wat best duur kan zijn om te herstellen.

Moerkapelle

In Moerkapelle is er gefeest door de inwoners en alleen de onderstaande melding was terug te lezen over vuurwerkvandalisme

Oud Verlaat

Bij Oud Verlaat was aan het strand gefeest met heel veel illegaal vuurwerk. Er was helaas niet de moeite genomen om de boel op te ruimen en met vuurwerk waren de verkeersborden waren van de paal afgeblazen.

Reactie burgemeester Weber

In de middag van nieuwjaarsdag gaf burgemeester Weber ook in zijn tweets (zie onder) aan dat er maar 9 meldingen waren bij de politie ten opzichte van 25 vorig jaar. Hij erkende dat er vuurwerkschade was in de dorpen.

Advertentie