8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Paar honderd bikkels maken nieuwjaarsduik in ijskoude Zevenhuizerplas bij Nesselande (VIDEO)

Honderden stoere vrouwen, mannen, jongens en meisjes maakten op een koude nieuwsjaarsdag in de Rotterdamse wijk Nesselande een duik in een ijskoude Zevenhuizerplas. De organisatie zorgt ervoor dat iedereen eerst goed opgewarmd is alvorens het water in te gaan door een goede warming-up.

Na de warming-up start het aftellen, maar niet iedereen telt goed mee, met een valse start als gevolg. Maar zodra men mag rent men massaal af op het water. Niet iedereen gaat kopje onder en velen rennen snel terug, want het water was maar 6 graden qua temperatuur. Maar waar daar de een zich snel dik inpakt gaan anderen in bikini nog uitgebreid op de foto.

Een van de deelnemers vertelde aan onze verslaggeefster hoe hij de duik had ervaren:”Ik vond het helemaal geweldig , het was de allereerste keer voor me en zeker voor herhaling vatbaar“. Op de vraag of het niet heel erg koud was het antwoord :”JA! maar op een gegeven moment ben je er wel aan gewend. Maar lekker warm worden en dan ga je dat water in en heb je hele koude voeten maar de rest viel reuze mee. Als je maar lekker in beweging blijft!

Als je maar lekker in beweging blijft

Nieuwjaarsduiker

De Nieuwjaarsduik in Nesselande heeft behalve een groot plezierfactor dit jaar ook een goed doel. Een aantal bewoners van Nesselande hebben het plan om een open lucht sportbad en een recreatiebad te maken, een afgebakend en duurzaam verwarmd gedeelte in de Zevenhuizerplas aan de Rotterdamse kant waar je van april tot en met oktober aangenaam kunt zwemmen,met speelmogelijkheden voor kinderen.

Advertentie