8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Snertwandeltocht Rottemeren groot succes met record aantal deelnemers

De organisatie van de Snertwandeltocht Rottemeren op zaterdag 4 januari kan terugkijken op een fantastische dag tijdens de wandeltocht. Maar liefst 2878 deelnemers liepen mee op een van de afstanden waarbij er van alles te doen was rond de route. Met dit grote aantal deelnemers is het veruit het grootste sportevenement in Zuidplas op de WK roeien na.

Deze tocht wordt jaarlijks door de Zevenhuizensche IJsvereniging georganiseerd en groeit elkaar jaar in omvang. Dit aantal deelnemers is fors meer dan de vorige editie. De nieuwe startlocatie aan de Willem-Alexander roeibaan bood de organisatie veel meer logistieke mogelijkheden waardoor het inschrijfproces sneller verliep. “In het bootshuis konden we snel inschrijven, kon iedereen nog wat eten of drinken en zijn er veel sanitaire voorzieningen” laat voorzitter Marina Veerman van de Zevenhuizensche IJsclub weten.

Sportwethouder Verbeek van de gemeente Zuidplas verrichte met een startschot al de opening voor de wandeltocht maar toen waren de eerste lopers voor de langste afstand van 27 kilometer al weg. Onderweg waren er diverse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opgesteld en uit de veldkeukens kwam de snert die bij de tocht hoort, maar al klaar was gemaakt in Zevenhuizen.

Rond de molenviergang was er voor kinderen veel te doen, die meeliepen op de kortste afstand van 7 kilometer en hiermee een echt diploma konden verdienen. Onderweg was er naast snert ook andere soorten soep en broodjes worst te krijgen. Wie even een pauze nam kom genieten van live muziek zoals in de Boerderij van de familie Paul of bij Dock of the Bay bij de jachthaven.

Uiteindelijk deden er 2878 deelnemers mee en zoals de wethouder al vroeg wist te vertellen, de deelnemers kwamen uit heel Nederland en zelfs uit België. Dat vroeg wel een enorme inspanning voor de logistiek rond het evenement ; “Het was enorm druk en alle parkeerplaatsen waren nagenoeg vol. Dit jaar hadden we een pendelbus vanaf het station in Nieuwerkerk waardoor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, mee konden doen” vertelt Veerman trots. Ze benadrukt dat het succes van de wandelsnerttocht Rottemeren niet was gelukt zonder de vrijwilligers : ” ik ben zo trots op de inzet van al de vrijwilligers die hebben meegeholpen dit een prachtige dag te maken”.

korte impressie van de Snertwandeltocht
Advertentie