8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Mouna Laroussi gaat geen taboe uit de weg tijdens haar voorstelling ‘Schijtziek’

Mouna wordt er schijtziek van: angst, argwaan en vreemdelingenhaat. Mensen lijken hun wereld steeds kleiner te maken; gevangen in hun eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Mouna heeft dit zelf drie jaar noodgedwongen moeten doen en ze kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.

Choreografe Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Nu is zij klaar om weer deel te nemen aan de maatschappij. Maar wat is er gebeurd in de tijd dat Mouna op het toilet zat? Gaat het debat nog steeds over kutmarokkanen, de sluier en Geert Wilders? Is er dan echt niks veranderd in die drie jaar dat zij op het toilet zat?! Schijtziek wordt ze ervan!

In een voorstelling vol dans en zelfgeschreven teksten ontkent deze geestige comédienne niet langer alle bagger die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht. Ze gaat geen taboe uit de weg.  ‘Plassen en poepen doen we allemaal, maar erover praten doen we niet’.  Met haar toilet als uitvalsbasis belicht Mouna het multiculturele debat vanuit Marokkaans EN Nederlands oogpunt.

Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend perst ze alle diarree die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht er nu maar eens uit. En als tenslotte het leed geleden is en de strijd gestreden, komt er hopelijk ruimte voor een nieuwe, openhartiger omgang met elkaar.

Mouna Laroussi speelt op zaterdag 25 januari om 20.15 uur in Theater Swanla in Zevenhuizen. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar op de website van het theater. Het is ook mogelijk vooraf een diner te bestellen.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg