BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Iets minder kerstbomen ingeleverd in Zuidplas

In 2020 zijn er in de gemeente Zuidplas net iets minder kerstbomen ingeleverd dan in 2019, dat blijkt uit cijfers die de gemeente Zuidplas bekend heeft gemaakt. In totaal werden er 8 januari 3.994 kerstbomen op verschillende manieren aangeleverd bij de inleverpunten in alle dorpen en in het buurtschap Oud Verlaat. Dat zijn 122 bomen minder dan vorig jaar.

In Nieuwerkerk, Moerkapelle en Moordrecht werden er net iets minder ingeleverd maar in Oud Verlaat en Zevenhuizen werden er meer bomen ingeleverd. In Zevenhuizen was er dit jaar een tweede inleverpunt in het Koningskwartier. Voor elke kerstboom kreeg de inleveraar een muntje van 50 eurocent en daarmee mocht de gemeente 1.997 euro betalen aan de hardwerkende kinderen die vaak steun van ouders, opa, oma, oom of tante kregen.

De kerstbomen werden verzameld en meegenomen naar een centrale plek, hier worden de kerstbomen versnippert en gebruikt als bijvoorbeeld houtsnippers voor opvulling van gronden. De meeste kerstbomen werden ingeleverd bij het Goudmos in Nieuwerkerk aan den IJssel : 901 kerstbomen. In het buurtschap Oud Verlaat maar 65 bomen ingeleverd maar de gemeente biedt de inlevermogelijkheid ook daar aan.

Foto’s Jolanda Bakker

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg