BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Scholenmarkt voor groep 8 van basisscholen Nieuwerkerk en Oud Verlaat

Op maandagavond 20 januari 2020 wordt door Welzijn Zuidplas de jaarlijkse scholenmarkt georganiseerd voor alle leerlingen van groep 8. De scholenmarkt is dit jaar wederom in de Brede school Esse Zoom, Donge 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Deze scholenmarkt is bedoeld als een informatieavond waarop een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich presenteert aan ouders en toekomstige leerlingen. Deze scholen richten een informatiestand in. Men kan er met de leerkrachten van de diverse scholen praten om een indruk te krijgen van wat de aanwezige scholen te bieden hebben.

De avond is bedoeld voor de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers, om te helpen een keuze te maken voor vervolgonderwijs na de basisschool. Vanwege de verwachte belangstelling en de beschikbare ruimte wordt de scholenmarkt in drie delen opgesplitst:

  • Deel 1: van 18.00 – 19.00 uur: De Wingerd, PWA, Rehoboth,
  • Deel 2: van 19.00 – 20.00 uur: Gideon, Montessori,
  • Deel 3: van 20.00 – 21.00 uur: De Terp, Elim, De Nessevliet

De volgende scholen voor voortgezet onderwijs zijn uitgenodigd: Comenius college, Thorbecke Voortgezet Onderwijs, IJsselcollege, Emmauscollege Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Lyceum voor Beeldende Vormgeving, Marnix Gymnasium, Roncalli Mavo, Wolfert Dalton, Wolfert Tweetalig, Scheepvaart en Transport College, Gereformeerde Scholengemeenschap Rijnmond, Accent Praktijkonderwijs Capelle, Libanon Lyceum, Antonius College, Erasmiaans Gymnasium, De Goudse Waarden, Wartburg College, Melanchton de Blesewic. Sommige scholen komen voor meerdere vestigingen in de regio.

Welzijn Zuidplas hoopt dat een bezoek aan deze markt een bijdrage levert aan d keuze voor vervolgonderwijs.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg