8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Succesvolle eerste editie van Walking Football meeting in Moordrecht

De eerste editie van de Walking Football meeting voor Oldstars in Moordrecht werd gelijk een succesvolle. Walking Football teams van ver buiten de regio wisten het dijkdorp te vinden voor een sportieve maar vooral gezellige bijeenkomst op het terrein van Voetbalvereniging Moordrecht.

Al enige jaren zetten het nationaal ouderenfonds en haar partners zich in voor het “in beweging houden van ouderen” in Nederland op een sportieve maar vooral sociale manier. Door het Oldstars Walking Football probeert men senioren op een laagdrempelige en blessure-arme manier actief te laten voetballen in een voor hen aangepaste spelvorm. Zo mag er niet gerend worden tijdens het spel, zijn slidings niet toegestaan en mag de bal niet boven heuphoogte uitkomen. Een Oldstars Walking Football team bestaat uit 6 veldspelers van en een wedstrijd duurt 12 minuten. Er wordt gespeeld op een veld van 25 meter breed en 40 meter lang, voorzien van kleine doeltjes van ca 1meter hoog.

Bijna nog veel belangrijker dan het sportieve deel van de wedstrijd, is “de derde helft” na de wedstrijden. Één van de belangrijkste doelen, naast het stimuleren van beweging” is het socialiseren van soms alleengaande senioren. Door het organiseren van Walking Football trainingen en meetings, probeert men ouderen uit een sociaal isolement en eenzaamheid te houden. Het gezellig samenzijn rondom trainingen en wedstrijden levert hieraan een belangrijke bijdrage. Sommige teams zijn inmiddels hechte vriendenclubs geworden, die zowel op privé- als op sportgebied vele uren met elkaar doorbrengen. In totaal zijn er in Nederland ca 350 Walking Football teams en worden er regelmatig toernooien gehouden door het hele land.

In Moordrecht werd zaterdag 11 januari voor het eerst een nieuwjaars Walking Football meeting gehouden, waar aan teams vanuit Tiel, Waalwijk, Tilburg en uiteraard Moordrecht zelf meededen. Het toernooi werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, de commissie Maluku Oldstars en Voetbalvereniging Moordrecht. Verdeeld over 4 speelrondes gingen de teams met elkaar de strijd aan, waarbij het er vaak fanatiek aan toe ging. In de eerste ronde werd één van de teams van Moordrecht bovendien versterkt door wethouder Jan Verbeek, die onverwachte voetbaltalenten in huis bleek te hebben. Maar liefst twee doelpunten wist de sport-wethouder te scoren, ondanks dat hij soms wat moeite bleek te hebben met de “niet rennen” spelregel en daardoor iets te hard over het veld sprintte.

Na afloop van het sportieve deel van de meeting, volgde de beroemde “derde helft” in de feestelijk versierde kantine van Voetbalvereniging Moordrecht. Door de vrijwilligers van Rumah Orang Tua Tua, het Moluks Ouderenhuis, werd een heerlijke rijsttafel geserveerd aan alle inmiddels hongerige deelnemers. Tevens werden de aanwezigen getrakteerd op een muzikale toegift door zangtalent en mede-organisator Joop Kols, die namens het Nationaal Ouderenfonds door heel Nederland betrokken is bij het organiseren van Walking Football meetings door heel Nederland.

In Moordrecht is een grote groep ouderen actief binnen het speciale senioren- voetbal. Op vrijdagavond traint de groep, bestaande uit ongeveer 40 leden, waaronder ook ca 17 dames, gezamenlijk op de velden van de voetbalvereniging in het dorp. Mocht u als oudere ook belangstelling hebben voor dit sportieve maar vooral sociale gebeuren, bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij één van de trainingen en een balletje mee te trappen.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg