8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Keltisch muziekfestijn op Cultuurpodium Capsloc met Rapalje en Het Kraaiennest

De Celtic Folk Night doet zaterdag 25 januari Capelle aan den IJssel aan. Op Cultuurpodium Capsloc staat dan de Groningse folkband Rapalje, bekend van tal van Middeleeuwse en Keltische festivals in heel Europa. Het viertal wordt bijgestaan door shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen, dat net als Rapalje dit jaar het 25-jarig jubileum viert.

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, vier mannen bleven dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem gaat Rapalje op pad. Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen u mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Deze muzikale reis wordt een ware Keltische beleving.

Rapalje timmert al meer dan twintig jaar aan de weg op instrumenten als viool, tin-whistle, gitouki (een ‘verbouwde’ gitaar), trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, highland pipes, border pipes en theekistbas, bijgestaan door wervelende Ierse dancers. Klassieke songs als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar komen langs.

Kraaiennest

Shantykoor Het Kraaiennest geniet regionale bekendheid met de driestemmige vertolking van Nederlandse en anderstalige zeemansliederen en Schotse en Ierse folksongs. Het koor brengt deze avond naast een medley van Ierse songs het grappige Maggie May, het eigentijdse The Ferryman en het gevoelige De Zee ook samen met Rapalje enkele songs ten gehore.

Het festijn in Capsloc aan de Pelikaanweg 3 in Capelle aan de IJssel begint om acht uur en kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa en op de website Rapalje.com en kosten 15 euro.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg