8.5 C
New York
zaterdag 4 april 2020

Commissieleden steunen Zuidplasruiters bij plan sportpark ’t Ambacht

De raadscommissie Ruimtelijke plannen was duidelijk in haar oordeel, de manier waarop de plannen voor het nieuwe sportpark ’t Ambacht in Moordrecht zijn opgesteld mag niet leiden dat de Zuidplasruiters hier slechter van gaan worden. Dat was de unanieme mening van de commissie tijdens de behandeling van het plan.

De wethouder gaf ook aan dat het nooit de bedoeling kan zijn dat dit gaat gebeuren en vond het jammer dat er gesproken was over aanpassingen op het terrein van de paardensport vereniging zelf. Inspreker Verboom van de Zuidplasruiters benadrukte dat de paarden kunnen schrikken van geluid en van de bewegingen als er naast het terrein wordt gesport. De wensen waren een ballenvangnet, een zichtdoek en een natuurlijke afscheiding waardoor de paarden niet zouden schrikken en dat was met de gemeente besproken.

In de laatste plannen stond dat de natuurlijke afscheiding kwam op het terrein van de Zuidplasruiters en dat was verkeerd geschoten bij de vereniging. De commissieleden waren het hier geheel over eens. Ook vanuit de gemeente kwam al snel de toezegging dat de afscheiding op het voetbalveld zal komen. Commissielid Schuurman gaf de gemeente nog een tip dat kokoksmatten met Hedra ook een oplossing zou zijn.

Naast de netten, doeken en afscheiding bleek dat er nog geen overeenstemming was met de nieuwe partijen, de voetbal, scouting en postduivenvereniging. Hierdoor was het niet duidelijk of het door kon naar de raadsvergadering. Hordijk beloofde alles op alles te zetten om het voor de raad van 21 februari rond te krijgen.

Volg het laatste nieuws

2,197FansLike
296VolgersVolg
452VolgersVolg