8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Gemeenteraad kiest voor Zuidplas.FM als lokale omroep in Zuidplas

De gemeenteraad van Zuidplas heeft dinsdagavond 21 januari met veertien tegen 11 stemmen bepaald dat Zuidplas de voorkeur geeft aan Zuidplas.FM als lokale omroep voor de komende 5 jaar. Hiermee lijkt een einde te komen aan Omroep Zuidplas als (publieke) lokale omroep in. Omroep Zuidplas zond de afgelopen 10 jaar uit in Zuidplas. Haar voorganger, LONRadio, zond daarvoor al ruim 20 jaar uit in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De gemeenteraad sprak uitvoerig over het onderwerp. Verschillende raadsleden gaven aan te spreken met ¨het lood in de schoenen¨ over het onderwerp. Uiteindelijk kozen de fracties van VVD, Cu-SGP en D66 (14 raadsleden) voor nieuwkomer Zuidplas.FM. CDA, PvdA-GL, SP en NEZ (11 stemmen) kozen voor Omroep Zuidplas.

Het besluit van de gemeenteraad vormt een advies aan het Commisariaat voor de Media (CvdM). Het CvdM besluit uiteindelijk of zij het advies van de gemeenteraad overneemt. In de praktijk neemt het CvdM vrijwel altijd het advies van de gemeenteraad over.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg