8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Kinderen van Kakelbont hangen aan de lippen van voorlezende wethouder Verbeek

De kinderen van kinderopvang Kakelbont van Humankind hingen aan de lippen van wethouder Verbeek tijdens het nationale voorleesontbijt in bibliotheek de Groene Venen in de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Verbeek las met diverse stemmetjes voor uit het boek Moppereend en de kinderen vonden het prachtig. Waar eerder de aandacht nog uitging naar de omgeving van de bibliotheek en de voorbij razende treinen viel het geheel stil toen de wethouder ging voorlezen. Zijn ervaring als leerkracht, ouder en opa kwamen hier heel goed uit.

Zowel kinderen, begeleiders, medewerkers van de bibliotheek en de wethouder genoten zichtbaar van het verhaal. Na afloop mochten de kinderen aan tafel voor een ontbijt. Elders bij Wollewietje moest burgemeester Weber ziek afzeggen, die had de avond ervoor met laatste krachten de raadsvergadering moeten leiden. Weber beloofde wel om snel alsnog voor te komen lezen.

Het prentenboek van 2020 is Moppereend uit 2018 en is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend.

Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg