-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Help Duurzaamheidsplatform Zuidplas met het organiseren van de duurzaamheidsmarkt

Om alle duurzame initiatieven een kans te geven en de inwoners van Zuidplas de gelegenheid te bieden kennis te nemen van mogelijkheden om duurzamer te worden organiseert het Duurzaamheidsplatform al enkele jaren in samenwerking met de gemeente Zuidplas een duurzaamheidsmarkt.

Dat kost, behalve veel inzet van vrijwilligers, ook geld. Dat geld is er niet zo maar. Daar moeten we ons best voor doen. Eén van de mogelijkheden is “Help Nederland Vooruit” een inititief van ING bank. Uit een duizendtal voorstellen heeft het rayon Capelle aan den IJssel, waaronder Zuidplas valt, het idee van het duurzaamheidsplatform gekozen. samen met nog 4 andere doelen in deze regio. “Daar zijn we, als vrijwilligers, maar wat trots op.” zegt Rob Rosbergen, pr man van het platform. “Maar nu moeten we nog wel de stemmers zien te mobiliseren.”

Help Nederland vooruit heeft een website waarop alle doelen zijn genoemd. Er is een rechtstreekse link: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-duurzaamheidsplatform-zuidplas Het platform, burgerinitiatief, van en voor burgers dus, streeft ernaar om zoveel mogelijk informatie te bieden aan iedere inwoner over verduurzamen. Dat kan zijn de transitie van gas naar andere energiebronnen, isoleren van woning, vergroenen van uw buurt, minder steen in de tuin, repareren in plaats van vernieuwen, fair trade, teel en koop lokaal, bevorderen van openbaar vervoer en/of fietsgebruik, het meten van de luchtkwaliteit en nog veel méér.

We verzamelen veel informatie, spreken erover met experts en doen voorstellen aan de gemeente. Ook nemen we het initiatief daadwerkelijk stenen in te laten leveren voor groen, een repair café, zelf fijnstof meters maken en in een netwerk van lokale meters hangen voor goede vergelijkbare data. Denk gerust mee en kijk op onze website www.duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl

Trommelende vuilnismannen bij Duurzaamheidsdag 2019
De burgemeester, locoburgemeester en kinderburgemeester wekken stroom op tijdens duurzaamheidsdagen
Advertentie