8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Exotisch bezoek voor bewoners en bezoekers Vivere in Moordrecht

Bewoners en bezoekers van Vivere verzorgd wonen in Moordrecht kregen zaterdag 25 januari wel heel exotisch bezoek. In de middag waren er diverse uitheemse diersoorten met hun begeleiders aanwezig om zich uitgebreid te laten bewonderen door alle enthousiaste belangstellenden. Wie wilde maar vooral ook durfde, kon de dieren aaien, of zelf op schoot nemen of om de nek hangen, iets wat vooral de aanwezige kinderen zich geen twee keer lieten zeggen.

Voor de bewoners en de cliënten die voor de dagbesteding naar het pand van Vivere Verzorgd Wonen komen, worden met grote regelmaat leuke en educatieve bijeenkomsten georganiseerd door stichting Viviamo. Deze stichting zet zich in voor mensen met hersenletsel en probeert op veel manieren een goede bijdrage te leveren aan de bewoners en de daggasten van Vivere.

Zaterdag was er dus exotisch bezoek voor alle aanwezigen. Voor deze wilde gelegenheid waren via social media ook belangstellenden “van buitenaf” uitgenodigd om te komen meegenieten van alle aanwezige dieren. Veel kinderen en hun ouders vergaapten zich aan de prachtige dieren en lieten zich verleiden om uitgebreid te poseren voor de camera met een slang om de nek gedrapeerd.

Uiteraard konden ook de bewoners en de daggasten van Vivere uitgebreid kennis maken met alle exotische reptielen en amfibieën, de medewerkers van Exotus Serpenti namen alle tijd om met hun dieren te presenteren en gaven iedereen de gelegenheid om de dieren te aaien of zelfs vast te houden. De beesten zijn gewend aan contact met mensen en laten zich rustig bewonderen en kronkelen vrolijk om lichaamsdelen heen, waar vooral de kleinste bezoekers zichtbaar van genoten.

Dat het toch echt dieren met een eigen wil betrof, liet de aanwezige Afrikaanse Stierkikker zien. Bij zijn presentatie, besloot het potige dier zijn blaas volledig te legen over de vloer van de activiteitenruimte, waarbij ook een jongedame die net de kikker aan de achterzijde aaide een flinke lading over zich heen kreeg. De overige beesten gedroegen zich gelukkig keurig, tot groot genoegen van alle aanwezigen. Onder andere een Yemen Kameleon, Gouden Teju, Kolenbranderschildpad, Taiwanese Rattenslang en Tapijtpython maakten hun opwachting.

Na twee uur vol educatie en veel contact met maar liefst acht verschillende aanwezige diersoorten, kwam er helaas voor de meeste belangstellenden een eind aan de exotische bijeenkomst. Vooral de allerkleinste bezoekertjes bleken zich soms tot ware Freek Vonkjes te ontpoppen, veel van hen poseerden heldhaftig met een python om de nek, terwijl de ouders op gepaste afstand foto’s maakten voor het familiealbum. Dat het een geslaagde middag was, was duidelijk te zien aan de vele stralende gezichten bij alle aanwezigen.

Advertentie